EbreNotícies

Les colles castelleres de les Terres de l’Ebre volen créixer i fixar-se objectius més ambiciosos

Actualment a les Terres de l’Ebre, des de l’any 2003, hi ha dues colles castelleres que son els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Castellers de Tortosa. N’hi havia una altra que es va dissoldre l’any 2018, els Xics Caleros de l’Ametlla de Mar.

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta va ser la segona colla que es va crear de la mà d’un casteller de la Sagrada Família de les Terres de l’Ebre que va decidir portar el món casteller a una zona on era poc conegut. Durant el 2019 només han pogut descarregar quatre castells de 6 de gamma bàsica, tot i que han treballat el 3d6 i el 2d6 amb agulla que no han pogut desmuntar. Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta hauran d’ampliar la gamma i aconseguir més gent per no desaparèixer, al mateix moment que hauran d’ensenyar la tradició a persones que actualment estan lluny.

Els Castellers de Tortosa van formar-se l’any 2015 i al cap d’un temps van ser reconeguts com a colla de ple dret de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. L’origen de la colla ve d’uns tallers que es van fer a la ciutat que van rebre el suport de l’Ajuntament i altres organitzacions. La temporada 2019 ha seguit la mateixa tònica que la passada. Els de Tortosa han tornat a completar un castell de la gamma alta de 6 i han sumat set castells bàsics de 6. Finalment, s’han atrevit a provar el 2d6 però no l’han pogut desmuntar. Els objectius dels Castellers de Tortosa son mantenir la categoria de 6 pisos i créixer l’interès casteller per poder afrontar objectius més ambiciosos.

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close