14.3 C
Amposta

Les biblioteques no passen de moda; la Marcel·lí Domingo incrementa la seva activitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa va tancar l’any passat amb un augment de l’activitat, tant pel que fa al nombre de visitants i inscripcions, com pel que fa al préstec de documents. Al llarg de tot el 2018, per l’equipament hi van passar 159.952 persones, fet que representa una mitjana diària de 562 visitants. En total, aquestes visites van propiciar que es fessen 63.880 transaccions de préstecs de llibres, DVD o revistes, entre d’altres. Aquesta xifra suposa un increment d’un 1,27% respecte a les dades del 2017.

Per tipologia de documents, els més demanats són els llibres, que representen el 82,6% del total dels préstecs. La novel·la és el gènere més sol·licitat entre els llibres de ficció, i d’aquests, els títols que concentren la major atenció són ‘Muerte helada’, de Ian Rankin, en l’apartat de novel·la d’adults; ‘Pell de seda’, de Vicent Sanhermelando, en juvenil; i ‘Darrere els seus talons’, de Francesca Aliern, en l’apartat de col·lecció local.

Per la seua banda, els audiovisuals representen el 9,97%, una dada que en els últims anys ha anat a la baixa pel canvi d’hàbit de consum dels usuaris, que cada vegada més accedeixen a plataformes de pagament de sèries o pel·lícules. La secció de revistes ocupa el 4,62% dels préstecs de la biblioteca, mentre que els CD-ROM i altres materials suposen el 0,47%.

Una altra dada destacada són els préstecs interbibliotecaris: com a membre del Mapa de Lectura Pública, la biblioteca Marcel·lí Domingo ofereix el servei de préstec interbibliotecari, que permet accedir al fons de totes les biblioteques de Catalunya. Això ha permès servir 1.964 préstecs a altres equipaments del país, i rebre’n 5.009 d’altres biblioteques.

Durant l’any passat ha incorporat 4.677 nous elements al fons de la biblioteca, amb la qual cosa, en aquests moments, consta de 120.695 documents i està subscrita a 223 revistes i diaris. A més, ha expedit 28.226 carnets d’usuari, dels quals, 647 s’han tramitat durant el 2018.

D’altra banda, la biblioteca ha organitzat 810 activitats al llarg de tot l’any passat, tant per al públic infantil com per l’adult, que ha acumulat més de 21.200 assistents.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -