14.3 C
Amposta

L’empresari tortosí Francesc Faiges és reescollit president de la Cambra de Comerç de Tortosa

El director territorial d'Empresa i Treball de la Generalitat a l'Ebre, Adam Tomàs, ha presidit la sessió constitutiva del nou plenari de la Cambra de Comerç en presència de les principals autoritats del territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresari tortosí Francesc Faiges repeteix com a president de la Cambra de Tortosa, després d’un procés que no ha requerit eleccions. En un acte que va tenir lloc a la sala Valentí Faura de la Cambra de Comerç aquest dimecres 13 de setembre de 2023. Faiges, va encadenar sense oposició el seu segon mandat consecutiu. Es tancava així un procés que no ha requerit eleccions en cap dels epígrafs en el qual es divideix el sistema cameral de votacions, destinat a escollir representants dins dels diferents sectors econòmics en què es troben agrupades les empreses.

El nou plenari tindrà vuit dones, amb la qual cosa la Cambra de Tortosa esdevé una de les cambres catalanes amb més presència femenina.

Faiges, va destacar en el seu discurs, la continuïtat dels projectes ja iniciats tals com:

  • l’acompanyament en la transformació digital de les nostres empreses.
  • la transició energètica cap a un nou model d’energies renovables.
  • l’economia circular en la sostenibilitat com denominador comú.
  • l’aposta per la internacionalització de l’empresa, en noves missions empresarials directes i inverses.
  • l’ocupabilitat dels més joves i la seua inserció laboral.

Sempre amb l’objectiu d’aconseguir una innovació oberta, on el talent i les noves tecnologies s’uneixen per trobar noves solucions als reptes empresarials i socials, construint un ecosistema emprenedor en xarxa amb Ajuntaments de la demarcació, amb universitats com la UNED i la Rovira Virgili, centres de recerca IRTA, instituts de Formació professional i batxillerat, Col·legi d’advocats i advocades de Tortosa, Fablab Terres de l’Ebre, Associacions de comerciants i empresaris, Eurecat i CENFIM centre tecnològic del nostre territori.

Faiges, va mencionar en el seu discurs els projectes ja en marxa com el DIGITAL TALENT, a la Casa d’Aigües al carrer Santa Anna, un nou espai Cambra per la formació contínua dels empresaris, joves emprenedors i empreses emergents, on des de fa ja un any, la Cambra desenvolupa programes europeus, o el projecte COMUNITATS ENERGÈTIQUES LOCALS CAMBRA EBRE ENERGIA, on participaran 14 dels 28 Ajuntaments de la demarcació cameral, o el projecte de transició energètica fotovoltaic en un pressupost de 2,3 M d’euros. La Cambra serà fins al 2027, OFICINA ACCELERA PIME un programa per a la formació i digitalització de l’empresa i suport als ajuts del KIT DIGITAL.

Faiges va finalitzar el seu discurs amb el compromís de continuar apostant pels nous programes europeus d’ajuts a l’empresa com: INNOCAMARAS, TIC CAMARAS, COMERCIO MINORISTA, i XPANDE, va afegir Faiges; “Sempre amb un propòsit econòmic, empresarial i social del nostre territori”. El president Faiges va finalitzar la seva intervenció compromesa amb el territori: “Continuarem recolzant a la Taula de Consens pel Delta que té com a principal objectiu lluitar contra la regressió del Delta”.

Per la seva banda, Adam Tomàs va clausurar l’acte desitjant molts èxits a l’equip de la Cambra encapçalat pel president Faiges, tot recordant als empresaris ebrencs la importància de la seua participació amb el present i futur de les Terres de l’Ebre: “Som un territori que ens hem estat preparant durant molts anys, ara estan arribant oportunitats i és el moment de continuar treballant i la Cambra de Comerç de Tortosa té un paper importantíssim”.

El nou Plenari de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -