14.3 C
Amposta

L’Ebre s’organitza sota el nom Balcons Solidaris per afrontar la crisi del coronavirus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En aquests moments d’emergència i confinament a causa de la Covid-19, ha nascut a les Terres de l’Ebre una iniciativa solidària que, sota el nom de Balcons Solidaris, s’ha organitzat per donar suport a persones de risc i organitzar una resposta a les necessitats territorials així com generar cohesió per “ressorgir plegats”. La iniciativa “vol cobrir necessitats en un territori dispers i despoblat com l’Ebre, on hi ha pocs hospitals, municipis petits i una població especialment envellida.” Balcons Solidaris també vol estar preparat per fer front a les necessitats que van sorgint de forma conjunta amb altres entitats i l’administració.

Ha posat en marxa la primera campanya que acompanya, facilita i coordina la creació de mascaretes de protecció individual pels centres i serveis que li requereixen, havent acompanyat la creació de Costureres Solidàries. Per fer-ho, s’ha valgut de l’experiència de Robin Hat, que ja va liderar una iniciativa igual fa dies a la Catalunya central. Fan una crida activa i constant mentre duri la situació actual per demanar a qui tingui roba 100% cotó, vetes, gomes, màquina de cosir i/o temps per fer màscares, així com empreses amb la capacitat d’esterilitzar material, que ho comuniqui a Balcons Solidaris a través del seu perfil a Facebook. A la web del projecte s’especifica com fabricar el material de protecció individual, com per exemple màscares, que ara son de vital necessitat arreu del país.

També vol ajudar els agroproductors a col·locar la seua producció de proximitat, així com agrupar altres sectors professionals “per treballar plegats pel ressorgiment”. A la web de balconssolidaris.org hi ha tota la informació necessària per facilitar l’autoorganització i la connexió territorial. També es fa una crida a tots els veïns i veïnes perquè ofereixin wifi o un ordinador que no es faci servir, als veïns i veïnes amb studiants que no poden continuar amb la seua formació des de casa per falta de recursos com internet i ordinadors.

Per coordinar-se, s’han activat diversos canals de comunicació local a WhatsApp, territorial a Telegram a més de les xarxes socials. Així es pretenen detectar a temps possibles necessitats i oferir una resposta ciutadana territorial, ràpida, efectiva i organitzada. Balcons Solidaris vol fer xarxa amb tothom de l’Ebre que vol treballar pel bé comú de les Terres de l’Ebre.

Finalment, Balcons Solidaris vol ser un punt de trobada per generar debat i treballar plegats pel ressorgiment de les Terres de l’Ebre d’aquesta situació més forts i cohesionats que mai. Seguint la seua filosofia solidària, ofereixen els seus canals a la resta de territoris per facilitar la creació i unió de xarxes territorials d’arreu així com donar suport a la creació de xarxes locals, ficant a disposició la nostra experiència.

En la seua web balconssolidaris.org, també comparteixen informació pràctica i de servei així com contingut cultural digital de qualitat per aquests dies d’obligat confinament a casa.

Enllaç al canal de Telegram de Balcons Solidaris i missatge per difusió arreu: https://t.me/balconssolidaris. Cal descarregar-se l’aplicació del Telegram al telèfon mòbil i també es pot buscar el grup Balcons Solidaris.

També pots estar informat i connectat a la xarxa a través dels següents canals:

Web oficial: http://balconssolidaris.org/
Facebook:@BalconsSolidarisTerresEbre https://www.facebook.com/BalconsSolidarisTerresEbre/
Instagram: @balconsolidaris https://www.instagram.com/balconsolidaris/
Twitter: @balconsolidaris https://twitter.com/balconsolidaris
Més informació a: comunitat@balconssolidaris.org

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -