14.3 C
Amposta

L’atur disminueix a Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tenint en compte les dades relatives a l’atur registrat publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i l’afiliació mitjana publicades pel Ministeri de Treball i Seguretat Social, PIMEC destaca:

El mes de maig tanca amb 371.091 persones inscrites als registres de l’atur a Catalunya i 3.079.491 a Espanya, el que suposa una reducció en relació a l’any anterior de -14.477 i -172.639 persones, respectivament.

La patronal constata que, aquest mes de l’any, l’atur manté la tendència de reducció dels mesos anteriors tant a Catalunya (variació interanual del -3,8%) com a Espanya (-5,3%). A partir d’aquestes dades, l’entitat destaca el fet que aquesta disminució del nombre d’aturats en termes interanuals, continua sent elevada i produint-se de forma generalitzada a tots els sectors d’activitat.

Destaca per la seva intensitat a l’agricultura (-13,9%), a la construcció (-9,6%) i a la indústria (-6,0%) a Catalunya. Per demarcacions, l’atur es redueix en totes elles i destaca la de Lleida i Tarragona (-6,8% i -4,9%, respectivament).

En relació al mes anterior, a Catalunya l’atur disminueix en -10.507 persones (-2,8%). A Espanya l’atur disminueix en -84.075 persones (-2,7%). A Catalunya, aquesta reducció del nombre de persones inscrites als registres dels serveis d’ocupació es produeix en tots els sectors. En el mateix sentit, per demarcacions, l’atur disminueix en totes elles.

Aquesta dinàmica de disminució en el nombre de persones desocupades en termes interanuals coincideix amb els increments de l’afiliació (2,5% a Catalunya i 2,8% a Espanya). A partir d’aquestes dades, PIMEC valora de forma positiva la dinàmica de reducció de l’atur i d’augment de l’afiliació, que se situa en màxims, i es manté la tendència del nostre marcat de treball en situacions de creixement econòmic (reducció de l’atur entre març i juliol).

Amb unes previsions que situen el creixement per sobre del 2%, les expectatives de PIMEC en relació a seguir creant ocupació es van complint, la qual cosa queda reflectida en la reducció de l’atur i l’augment de l’afiliació. Per mantenir aquestes dinàmiques positives del mercat de treball, cal Impulsar qualitativament i quantitativament (a través d’un finançament adequat) el sistema de la formació i la qualificació professional prioritzant la inversió en formació professional, facilitant la creació d’un servei estable d’acreditació de les competències professionals i impulsant la participació de les PIMES en els models de pràctiques i aprenentatge (dual) en tots els subsistemes de la formació professional.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -