L’Ateneu Cooperatiu no deixa de treballar per impulsar el cooperativisme i l’economia arreu de les Terres de l’Ebre. En un moment en què l’actual crisi ha fet recapacitar i replantejar l’economia i els valors, l’Ateneu vol posar èmfasi en l’emprenedoria social com “una alternativa viable a la societat capitalista actual”. Cada cop més, “s’estan revalorant els productes de proximitat i els comerços locals, respectuosos amb el medi ambient i amb valors de l’ètica i de la justícia”, i és per això que l’Ateneu vol esperonar els emprenedors que estan gestant projectes relacionats amb aquest tipus d’economia, “que no s’ho pensen més i es llancen a la piscina, perquè no estan sols i és un molt bon moment per a donar-los-hi sortida”.
Per a potenciar i ajudar els nous emprenedors a fer realitat el que ara sols són idees, l’Ateneu Cooperatiu ha programat els Itineraris Formatius, un seguit de sessions de formació en línia grupal, juntament amb sessions d’acompanyament a la creació del projecte individualitzades, que volen ser un seguiment actiu des que el nou emprenedor té la seua idea fins que la fa realitat en forma d’una nova empresa, així com un punt de suport quan la nova cooperativa ja està en marxa per tal de potenciar-la.
Els itineraris formatius s’encetaran el dia 21 d’aquest mes d’abril i n’hi ha dos:
«Emprenem»: Adreçats a les persones que comencen i que els interessi tant per a constituir una associació, una cooperativa, una societat laboral o inscriure’s com a autònoma. Alguns dels temes que s’hi tractaran són com construir el nostre projecte i quin model és el que més ens convé, l’autofinançament i el finançament ètic i solidari, el crowdfunding, el treball en equip o lideratge i la cultura del cooperativisme.
«Consolidem»: Per ampliar coneixement dels projectes que ja estan en funcionament, per a treballar àmbits més específics en relació amb la cultura organitzativa, el reglament de règim intern o la imatge.
La novetat d’enguany és que l’Ateneu ha inclòs un seguit d’incentius per a les persones que hi participen i completen el 80% dels itineraris. En el cas dels nous emprenedors, rebran assessorament gratuït per a constituir la seua nova empresa així com no haver de pagar la taxa al registre d’associacions o cooperatives ni l’alta d’autònoms. En el cas dels projectes en funcionament, la recompensa és l’assessorament personalitzat en comunicació, la difusió en les xarxes de l’Ateneu i la preparació personalitzada del projecte Singulars 2021. L’itinerari contempla, paral·lelament, l’acompanyament des de l’inici del projecte fins a la seua constitució.
Redacció