14.3 C
Amposta

L’Ateneu Cooperatiu de l’Ebre impulsa activitats formatives per ajudar a les cooperatives a superar la crisi

Paral·lelament s’està elaborant una diagnosi sobre com està afectant l’actual crisi econòmica a l’economia social del territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’actual situació de crisi econòmica generada arran de la pandèmia de la Covid-19 també està afectant amb força a les cooperatives i entitats de l’economia social del territori. L’impacte és desigual, ja que depèn del sector econòmic al qual pertany cada cooperativa o entitat, però la situació d’incertesa ha generat un volum considerable de consultes als tècnics de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre. “Tenim cooperatives que han hagut de suspendre l’activitat, d’altres que estan pendents de subvencions com a projecte Singular i d’altres que han vist reduïda la seua activitat, tot això genera dubtes”, explica Carlos Lamote, tècnic de l’Ateneu, tot assenyalant, per contra, que també estan sorgint algunes iniciatives interessants per crear nous projectes vinculats a l’economia social que busquen donar resposta a noves necessitats sorgides de la situació actual.

Per conèixer l’abast real que aquesta crisi està tenint en l’economia social del territori s’està elaborant una diagnosi a través d’una enquesta a cooperatives i entitats, on se’ls pregunta per l’impacte de la crisi i les necessitats actuals. En el cas de les Terres de l’Ebre, aquest qüestionari s’ha enviat a un total de 47 entitats de l’economia social i solidària del territori.

Sigui quina acabi sent aquesta diagnosi, la clau ara és donar eines a aquestes entitats per fer-les més resilients. Així des de l’Ateneu Cooperatiu ebrenc s’han programat diverses activitats formatives, que s’impartiran en línia, alguna d’elles compartida amb la resta d’ateneus catalans. Concretament, se n’han programat quatre d’entre 8 i 3 hores: Comptabilitat analítica i generació d’escenaris per a la sostenibilitat econòmica (11 i 13 de maig); Eines per a la gestió i comunicació en les cooperatives (18, 20 i 22 de maig); Control de la gestió anual (26 de maig) i Eines de gestió: el Reglament de Règim Intern (28 de maig). “Són formacions molt tècniques, però que en un moment com l’actual poden ser-los especialment útils”, apunta Núria Chéliz, tècnica en economia social. La majoria dels tallers estan relacionats amb els programes de creació, consolidació i creixement de cooperatives que gestiona l’Ateneu (CoopCrea, Coopcreix), però el d’Eines per a la gestió i comunicació en les cooperatives posa sobretot el focus en l’impacte sense precedents de la crisi econòmica actual i en els reptes que aquesta situació pot generar en l’economia social. Les inscripcions a aquestes formacions ja estan obertes i es poden formalitzar en aquest enllaç. També se n’han preparat d’altres per al mes de juny. Encara no s’han tancat les dates però seran sobre sociocràcia, ERTOs i viabilitat, gestió econòmica d’associacions sense ànim de lucre i transformació d’associacions en cooperatives.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -