14.3 C
Amposta

L’atenció pediàtrica torna als CAP de les Terres de l’Ebre

Durant aquesta fase 1 de desescalada els equips d’Atenció Primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre aniran incrementant l’activitat presencial que realitzen tant als centres com al domicili i a la comunitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre, continua avançant i apropant l’atenció primària a la població del territori, a partir del proper dilluns dia 18 de maig es retorna l’atenció pediàtrica als següents CAP:

CENTRE TELÈFON DE CONTACTE

  • CAP Flix 977 412208
  • CAP Móra la Nova 977 401452
  • CAP Móra d’Ebre 977 401302
  • CAP Gandesa 977 421245
  • CAP L’Ametlla de Mar 977 493514
  • CAP L’Aldea 977 451213
  • CAP Deltebre 977 489691
  • CAP El Perelló 977 490213
  • CAP L’Ampolla 977 451213 (L’Aldea)

Durant aquesta fase 1 de desescalada els equips d’Atenció Primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre aniran incrementant l’activitat presencial que realitzen tant als centres com al domicili i a la comunitat. Aquesta activitat en el cas de pediatria serà l’atenció a les revisions fins als 15 mesos i aquelles atencions que prioritzin els professionals.

En aquesta nova fase volen seguir garantint, per la seguretat dels usuaris i dels professionals, dos circuïts clarament diferenciats als centres, el circuït per patologia amb sospita d’infecció per nou coronavirus i el de patologies no COVID.
És per tant important recordar que s’ha reorganitzat l’accés als serveis sanitaris, per poder oferir atenció sanitària amb seguretat. Per aquest motiu, s’han habilitat diverses opcions per contactar amb el centre abans de dirigir-s’hi presencialment.
Se seguirà potenciant l’atenció no presencial en aquest àmbit. Aquestes noves maneres de relació amb l’usuari permeten garantir la proximitat i l’atenció pel seu professional de referència, garantint la seguretat de professionals i de la població.

S’han d’evitar concentracions de persones a les sales d’espera, pensent que les persones que es dirigeixen als CAP tenen problemes de salut, o símptomes compatibles amb la covid19, per tant són persones vulnerables i les hem de protegir, és important seguir les recomanacions i entre tots ens en sortirem.

Al CAP Batea i al CAP Camarles l’atenció pediàtrica programada es realitzarà al CAP Gandesa i al CAP l’Aldea respectivament. Durant les properes setmanes s’anirà recuperant també l’activitat a aquests centres. Es continua recomanant la trucada prèvia i, en el cas que sigui necessària, l’atenció presencial en aquestes poblacions l’equip de pediatria es desplaçarà de forma programada per atendre a l’usuari al centre o a domicili.

La Línia pediàtrica de Tortosa es manté al CAP Roquetes, per assegurar els circuits diferenciats i garantir la seguretat. L’activitat de l’ASSIR que ara estava ubicada a la Clínica Terres de l’Ebre retorna al CAP Baix Ebre a partir del proper dia 18 de maig.

Durant els dos mesos de confinament, l’ASSIR Terres de l’Ebre ha realitzat una atenció basada en consultes no presencials que han permès el seguiment de les dones durant l’embaràs, el puerperi i altres processos garantint la resolució per part dels professionals de referència. Durant aquesta fase es seguiran potenciant aquestes noves formes de relació amb l’usuari. Per tal de poder garantir la seguretat en l’atenció és important mantenir el contacte previ amb l’ASSIR i els professionals indicaran quina és la millor manera de donar resposta si es requereix atenció presencials aquesta visita serà programada i per tant sempre amb cita prèvia, recordem el telèfon de l’ASSIR 977581008.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -