L’Associació Gastronòmica de les Terres de l’Ebre s’ha reunit una vegada al mes, des del passat mes d’agost, per a disfrutar de la gastronomia local en un restaurant del territori. La trobada sempre ha començat amb un aperitiu, i a continuació han passat a degustar un menú elaborat pel restaurant, que sempre ha anat acompanyat maridat. Els membres, que en són una quarantena, han valorat l’experiència des de cinc categories, i en acabar la temporada, al juliol s’han trobat per decidir quin és el millor restaurant i el millor celler de les Terres de l’Ebre, entre altres distincions també lliurades durant la nit.
El divendres 5 de juliol, es van reunir als Jardins del restaurant Censals per fer aquest acte de cloenda i entrega de premis. El premi a millor restaurant va ser per a l’Algadir del Delta, situat al Poble Nou del Delta, i el premi va estar patrocinat per Netmar Neteges. D’altra banda, el premi al millor celler va ser per al Celler Cal Minyó de Prat de Compte, i aquest va estar patrocinat per Abelló Assessors.


En l’entrega de premis, també es van reconèixer productes i trajectòries destacades. Per una banda, es va reconèixer l’arròs de la Camba Arrossera del Montsià, com a producte destacat de la terra, i el premi va estar patrocinat per Aluminis i Acristallats Sesé. Per una altra banda, es va reconèixer la tonyina de Balfegó, com a millor producte del mar i aquest va ser patrocinat per Mike Brunet Assegurances.
A més, es va distingir la trajectòria professional del Restaurant Ca la Nuri de Riumar, gestionat per la seva tercera generació des del 1973, amb el patrocini de Pallarés Assessorament de Risc. També es van atorgar dues beques, patrocinades per F. Faiges i la Cambra Arrossera del Montsià, amb la col·laboració dels restaurants Quatre Molins i Les Moles, que acolliran els dos alumnes seleccionats per realitzar una formació pràctica.
Finalment, l’Associació va concedir dos reconeixements acadèmics: a Sarai Serres, premiada com la millor alumna de cuina del curs 2023/24 de l’Institut Dertusa, i a Edgar Vilar, destacat com el millor alumne de sala del mateix centre.
Redacció L.P.