14.3 C
Amposta

L’ampostí Dani Forcadell, nou president del Parc Natural del Delta de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’arrossaire Dani Forcadell és el nou president del Parc Natural del Delta de l’Ebre des d’aquest dimarts, quan s’ha celebrat la darrera Junta. Relleva en el càrrec a Pascual Chacón que era el president des del 2016. Forcadell té 49 anys, va néixer i viu a Amposta i la seua professió i passió és la pagesia, ja que és arrossaire al Delta de l’Ebre i té gairebé 300 oliveres a la serreta del Montsià. A més, ha estat regidor al municipi durant 4 anys a l’oposició i 4 anys més a govern assumint la regidoria de Pagesia, Medi Natural i Serveis. A banda d’això, també ha estat responsable de l’arròs del sindicat Unió de Pagesos (UP) durant 5 anys i, posteriorment, responsable de sectors agrícoles.

L’ampostí es posa al capdavant de la Junta Recorda del Parc Natural del Delta que constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya. La singularitat del Delta s’expressa en la seua realitat física, geogràfica i natural i, també, en les seues particulars tradicions, cultura, gastronomia, patrimoni arquitectònic i històric. Però el repte més gran al qual s’haurà d’enfrontar és la crisi climàtica que està provocant la seua regressió.

Forcadell assumeix la presidència amb voluntat de generar noves dinàmiques participatives i de la defensa del delta i la cerca de solucions que assegurin la pervivència del delta actual tal com ara el coneixem. A més, s’ha compromès a assegurar la participació efectiva dels membres de la Junta Rectora en els temes importants i estratègics del Parc.

En aquesta Junta, també es va decidir que en la pròxima reunió s’iniciaran els tràmits de redacció del Pla especial de protecció del Delta de l’Ebre com una eina que ha de permetre enfortir l’estratègia de defensa del delta i dels seus ecosistemes. L’objectiu final d’aquest Pla és, amb la participació de tots els sectors del delta representats a la Junta Rectora, dissenyar l’estratègia de conservació i els objectius a assolir. Es considera també un element rellevant en la lluita contra la regressió i emfatitza la conservació dels espais, els ecosistemes i les activitats productives. L’elaboració d’aquest Pla ha de ser de manera totalment participativa i oberta i ha de tenir en compte totes les realitats i sensibilitats. Atès l’interès de la proposta i la necessitat de tenir els màxims elements de decisió abans de l’aprovació per part de la Junta Rectora, es proposa una pròxima reunió explicativa amb personal tècnic del Departament oberta a tots els membres.

La Junta Rectora és l’òrgan rector del Parc Natural. Està formada per representants d’administracions, ens locals i organitzacions i sectors socials de la zona. Entre les seues funcions hi ha aprovar el programa d’actuació del Parc, suggerir i promoure mesures per a la millor protecció de l’espai, i també coordinar i fer el seguiment de les actuacions que afectin el Parc.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -