14.3 C
Amposta

L’Ampolla restaura i millora les infraestructures de l’entorn natural de la bassa de les Olles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Ampolla ha restaurat i millorat recentment les infraestructures que hi ha a l’entorn natural de la bassa de les Olles. En el condicionament d’aquesta zona s’han invertit 71.799,25 euros. D’aquest total, 29.931,48 euros procedien d’una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i els 41.867,77 euros restants han anat a càrrec de l’Ajuntament. “Les actuacions realitzades eren necessàries per poder mantenir en bon estat les infraestructures existents al voltant de l’espai natural de la bassa de les Olles, una zona que s’ha de cuidar especialment pel seu patrimoni natural en formar part del Parc Natural del Delta de l’Ebre”, ha explicat l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa.

Per una banda, s’han condicionat els itineraris al voltant de la bassa, incloent-hi desbrossada i reparació de les condicions físiques del traçat. Per l’altra, s’han arranjat alguns trams de les passarel·les de fusta que donen accés a la platja del Goleró que es trobaven en mal estat o bé els hi mancaven algunes travesses. Tanmateix, s’ha pintat el cap de totes les estaques que senyalitzen les diferents rutes que es poden realitzar per aquesta zona amb els colors indicatius dels diferents itineraris, ja que la majoria havien perdut part d’aquesta pintura.

Durant l’actuació també s’ha condicionat la senyalització informativa i de guiatge instal·lada en els itineraris al voltant de la bassa. Pel que fa als diferents observatoris del paisatge i fauna típics del Delta de l’Ebre, s’ha reposat el canyís que envolta els miradors i s’ha restaurat el sostre d’un d’aquests, ja que estava fet malbé. A la zona coneguda com El Goleró s’han arranjat les zones d’aparcament de vehicles i bicicletes que estan senyalitzades mitjançant pals de fusta a terra en sentit horitzontal i delimitats per una altra sèrie de pals verticals units entre ells mitjançant passamà de corda, en el cas que fos convenient s’han reposat també els pals i els trams de corda que feien falta.

D’altra banda, s’ha construït una rampa d’accés per a persones de mobilitat reduïda i bicicletes al pont que hi ha a prop de l’estació de bombeig de les Olles. També s’ha reconstruït l’antic pas de formigó armat que travessa el canal de desguàs del Canal Nou.

Per últim, s’han instal·lat diversos tubs i una comporta de desguàs de la bassa de les Olles per afavorir la sortida més directa de les aigües procedents de l’estació de bombeig de les Olles al canal de sortida al mar, evitant d’aquesta manera que es vagin acumulant sediments procedents dels cultius de regadiu al fons de la bassa i que aquesta cada cop vagi reduint les seves dimensions i es vagi tancant progressivament.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -