14.3 C
Amposta

L’Ampolla recull prop de 600 quilos de residus amb quatre minideixalleries urbanes

Les guinguetes incrementen el correcte reciclatge d'objectes com bombetes, cartutxos de tinta o piles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les quatre minideixalleries urbanes que la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla va instal·lar el juny de 2020 a l’Ampolla han recollit 157 quilos més de residus durant el 2021 respecte a l’any 2020. Si es comparen els dos anys, s’observa que en el darrer any es van reciclar 60 quilos més de bombetes, 19 quilos més de CD-DVD, 11 quilos més de cartutxos de tinta i 90 quilos més de piles i bateries de mòbils.

Així doncs, durant l’any passat, es van recollir 90 quilos de bombetes, 49 quilos de CD-DVD, 31 quilos de cartutxos d’impressora i 340 quilos de piles i bateries. En total, gràcies a aquests contenidors estèticament adaptats a l’entorn urbà s’han reciclat 587 quilos de residus.

L’únic ítem que no ha incrementat en comparació del 2020 han estat els residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE), dels quals durant el 2021 se’n van llençar 77 quilos: “Creiem que el motiu de l’estabilització en el reciclatge d’aquests petits aparells és que quan es van instal·lar les minideixalleries, la ciutadania va dipositar tots els residus que tenia a casa des de feia temps i que en un any no n’ha produït una quantitat tan elevada”, explica Meritxell Faiges, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla.

Aquestes minideixalleries, que serveixen per reciclar petits objectes que no es poden llençar als contenidors de recollida selectiva i que, per a un correcte reciclatge, s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal, estan ubicades a quatre punts estratègics del municipi per donar la cobertura més gran possible a tota la població. Aquests llocs són: la plaça dels Països Catalans, la plaça Hort de la Florit, la urbanització de Cap-Roig i la urbanització d’Ampolla Mar. Les minideixalleries es van instal·lar en el marc del pla de compromís adquirit pel consistori per cuidar el medi ambient del municipi.

“Des de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ens sentim satisfets d’aquesta gran acceptació i bon ús que tenen les minideixalleries a l’Ampolla. Tots els elements que es dipositen en elles tenen el tractament de reciclatge adequat en cada cas, i ens reconforta saber que, gràcies a l’esforç de tothom, evitem que aquests residus acabin contaminant la natura i l’entorn marí i provocant més danys al planeta”, afegeix Meritxell Faiges.

Redacció
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -