14.3 C
Amposta

L’Ampolla construeix un nou dipòsit d’aigua per millorar la capacitat d’emmagatzematge

Amb un pressupost de més de 500.000 euros, la construcció del dipòsit ha comptat amb una subvenció de l’ACA de 180.087,21 euros i una altra de la Diputació de Tarragona de 73.184 euros, els 266.511,76 euros restants han estat aportats pel consistori de l’Ampolla

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Ampolla ha construït un nou dipòsit d’aigua al costat del que tenia el municipi fins ara, que era l’únic sistema d’emmagatzematge de l’aigua d’abastament de la població. L’objectiu d’aquesta actuació ha estat millorar la capacitat d’emmagatzematge, especialment durant l’època estival, període durant el qual es duplica el consum d’aigua.

L’actuació ha suposat una inversió de 519.782,97 euros i ha comptat amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 180.087,21 euros i una altra de la Diputació de Tarragona de 73.184 euros, els 266.511,76 euros restants han estat aportats pel consistori de l’Ampolla. L’empresa adjudicatària que ha executat l’obra ha estat Gestión y Técnicas del Agua (Gestagua).

El nou dipòsit semienterrat de formigó rectangular prefabricat té una capacitat de 2.000 m3 i s’ubica a la mateixa parcel·la on hi ha el dipòsit existent. Tots dos dipòsits es troben interconnectats i treballen per vasos comunicants, això permet una gran funcionalitat i marge de maniobra en cas d’avaria, ja que poden treballar conjuntament i individualment.

Això significa que conjuntament es millora notablement la capacitat d’emmagatzematge del municipi, passant de 1.000 m3 a 3.000 m3. Quan treballen individualment vol dir que es poden aïllar un de l’altre per tal de fer tasques de manteniment en tots dos dipòsits per separat. D’aquesta manera, s’eviten talls de subministrament i, per tant, es millora la qualitat del servei.

Millores en la qualitat de l’aigua

D’una banda, el nou dipòsit compta amb un sistema continu d’anàlisi i cloració automàtic de l’aigua, que perfecciona el control de la qualitat i desinfecció de l’aigua d’abastament en el moment de la sortida del dipòsit cap al municipi.

D’altra banda, s’ha instal·lat un sistema de telegestió per controlar i gestionar la qualitat de l’aigua les 24 hores del dia, tant dels paràmetres com de les fonts de subministrament pròpies. En cas d’anomalia, aquest sistema genera una alarma que rep immediatament tot el personal de Gestagua, empresa concessionària del servei d’abastament i sanejament del municipi, per a actuar amb la màxima rapidesa.

“En els darrers anys, l’Ampolla s’ha trobat al límit de la capacitat d’emmagatzematge d’aigua potable pel que fa al consum diari. A més, el dipòsit existent té alguns problemes estructurals a causa de la seva antiguitat. Tot plegat, era una qüestió que a l’Equip de Govern ens preocupava”, explica l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa. Aquests dos condicionants van desencadenar que l’Ajuntament de l’Ampolla sol·licités a l’ACA ser considerat en l’estudi del Pla d’Abastament i Distribució d’Aigua en Alta a Catalunya. A partir d’aquí, l’ACA va concloure que l’opció òptima seria construir un nou dipòsit per a millorar la capacitat d’emmagatzematge, suposant un progrés substancial en el servei d’abastament.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -