14.3 C
Amposta

L’Ampolla aprova mesures econòmiques i fiscals per pal·liar els efectes del coronavirus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Ampolla ha aprovat un seguit de mesures econòmiques amb l’objectiu de pal·liar la situació d’emergència del municipi. Aquestes tindran un impacte directe tant en les famílies com en el comerç i l’activitat econòmica. Pel que fa a les mesures econòmiques, el consistori posa en marxa diverses línies d’actuació. En primer lloc, s’ha acordat flexibilitzar els terminis i tràmits per al cobrament de tributs, taxes i preus públics municipals als seus veïns i veïnes, i també en facilitarà l’ajornament o fraccionament.

En segon lloc, s’oferiran plans individualitzats en cada situació concreta per flexibilitzar els terminis pel pagament i tràmits de tributs municipals per a la ciutadania, empreses, comerços, autònoms i establiments de restauració. En tercer lloc, en una segona fase de mesures econòmiques i un cop aixecat l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament estudiarà la possibilitat d’aprovar una línia d’ajuts que contemplin les necessitats sorgides un cop es torni a la normalitat.

Així mateix, també s’activarà un primer paquet urgent de mesures fiscals per respondre a la situació generada pel COVID-19 amb l’objectiu de compensar el pagament de taxes i preus públics municipals. Les línies d’actuació en aquest aspecte seran les següents:

  • Terrasses bars, cafeteries i restaurants: es retornarà o compensarà la taxa de terrasses a tots els establiments afectats, per la impossibilitat d’aprofitar l’espai públic els dies que no s’ha pogut exercir l’activitat. En aquells casos on encara no s’hagi fet el pagament, es procedirà a la reducció proporcional de la taxa.
  • Parades de mercat: no es liquidarà la taxa d’ocupació de via pública a parades del mercat municipal pels dies que no hagin pogut muntar la seva parada.
  • Llar d’infants, menjador escolar i taxa d’acollida: no es cobraran o es compensaran les tarifes per assistència a la Llar d’Infants Marinada, al menjador escolar o al servei d’acollida els dies que no es pugui realitzar el servei.
  • Preu públic pel servei de recollida de residus comercials i industrials: es prorratejarà el preu públic per la recollida de residus comercials i industrials als comerços, establiments de restauració, autònoms i empreses afectats per la impossibilitat d’obertura al públic durant l’Estat d’Alarma decretat pel Govern central.

Seguint l’objectiu de garantir la liquiditat a totes les empreses proveïdores i amb la prioritat de mantenir els llocs de treball, l’Ajuntament de l’Ampolla mantindrà els pagaments amb les empreses subministradores obligant-se a complir els períodes que marca la normativa.

A més a més, l’Ajuntament s’adhereix a la petició feta per altres corporacions locals per instar al Govern central a què modifiqui la Llei d’Estabilitat per tal d’introduir nous supòsits d’aplicació tant del superàvit pressupostari com del romanent de tresoreria, que vagin més enllà de la recent modificació de l’article 3 del RDL 8/2020 de 17 de març i poder així destinar-los a reforçar la lluita contra la pandèmia del COVID-19 i els seus efectes. D’aquesta manera, es vol garantir que el consistori pugui fer front a la situació extraordinària que s’està vivint, sense que això li ocasioni incompliments legals en l’objectiu d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -