L’Ametlla de Mar ja ha presentat la seva Agenda Gastronòmica 2025, que inclourà quatre jornades dedicades als productes més emblemàtics del municipi i del litoral ebrenc. La programació, consensuada amb els bars i restaurants de la localitat, s’estendrà de febrer a octubre i tornarà a posar en valor la cuina marinera del municipi.
Les primeres activitats seran les 12es Jornades de la Galera de les Terres de l’Ebre, que se celebraran del 6 de febrer al 8 de març, en col·laboració amb les Viles Marineres de l’Ampolla, la Ràpita i les Cases d’Alcanar, sota la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Terres de l’Ebre.

Del 10 al 19 d’abril, la localitat acollirà les 14es Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani i la Ruta de la Tapa Roja, amb la celebració de la Diada de la Tonyina Roja els dies 11 i 12, coincidint amb la Tuna Race Balfegó.
Posteriorment, del 29 de maig al 7 de juny, tindran lloc les jornades dels fideus rossejats, que inclouran la 30a Diada dels Fideus Rossejats i la Mostra de vins D.O. Terra Alta, prevista per al 31 de maig.
L’agenda clourà amb les 14es Jornades del Peix de Llotja i l’Arrossejat, del 9 al 18 d’octubre, que culminaran amb la 40a Diada de l’Arrossejat, programada per al 18 d’octubre.
Redacció M.F


