14.3 C
Amposta

L’Ametlla de Mar organitza les X Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, del 23 d’abril al 9 de maig

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ametlla de Mar es consolida com la capital de la Tonyina Roja. Des d’aquest divendres 23 d’abril fins al diumenge 9 de maig, una vintena de bars i restaurants de la població marinera participen en les 10es Jornades Gastronòmiques, per oferir les seves millors elaboracions d’un producte d’alta qualitat i proximitat. Ho faran en forma de menús i tapes amb la tonyina roja com a base de les creacions culinàries.

Per una banda, dotze restaurants de la població ofereixen, durant les Jornades, menús gastronòmics on la tonyina roja serà la base dels seus plats. Algunes de les creacions dels xefs locals són un arròs melós de tonyina en pèsols i navalles del Delta, daus de tonyina encebats sobre parmenter de pebre roig, o tonyina roja brasejada amb un toc de gingebre i marinada. Tots els menús són complets i estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 30 i els 50 euros.

Per altra banda, nou bars seran els que participaran en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Bocadets de tonyina amb salsa de verdures, taco de tonyina a la planxa amb salsa mexicana o mini tàrtar de tonyina són algunes de les creacionsmque es podran degustar als establiments del municipi. Cadascuna de les tapes té un preu de 4 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. A més, omplint la butlleta amb cinc segells de bars diferents s’entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.

Els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja21, i que segueixin el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtingui més m’agrada del públic i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -