14.3 C
Amposta

L’Ametlla de Mar escampa grans troncs de Nadal fets amb els arbres arrencats pels tornados

Els particulars afectats pels vents violents valoren danys per reclamar ajuts al Ministeri de l'Interior

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els arbres que van arrencar dos tornados a l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre, en les tempestes violentes de finals de novembre, s’han convertit en troncs de Nadal que han aparegut per diversos punts del municipi. El consistori ha volgut aprofitar les restes vegetals per fer cinc grans tions que es poden trobar per diversos indrets del poble, imitant altres ciutats com Vic, on fa temps que són part de paisatge nadalenc aquests dies i un atractiu turístic més. Els propietaris afectats pels tornados estan fent encara la valoració dels danys que els van causar. L’Ajuntament recull informes i fotografies dels desperfectes per traslladar-ho al Ministeri de l’Interior i valorar si es pot declarar zona afectada per emergència de protecció civil.

El consistori de l’Ametlla de Mar ha volgut aprofitar les restes d’alguns grans arbres, sobretot pins, que van arrencar o trencar els tornados del 23 de novembre, i els ha convertit en troncs nadalencs, un nou atractiu turístic i una iniciativa per difondre aquesta tradició catalana. “Vam aprofitar això que ens va tocar viure perquè si no, no ho haguéssim fet perquè suposa tallar arbres de grans dimensions”, ha apuntat l’alcalde Jordi Gaseni. “Vam veure a altres ciutats que els infants i la gent no tan jove aprofita per fer-se fotos i pensàvem que era una iniciativa simpàtica”, ha afegit.

Els grans troncs de Nadal s’han repartit pel nucli urbà, prop de l’Oficina de Turisme, la plaça Catalunya i la Rambleta, i dos a les urbanitzacions Les Tres Cales i Calafat. “És una manera simpàtica d’aprofitar material arrencat i reaprofitar-lo en alguna cosa útil per a la gent aquest Nadal que mirarem de passar de la millor manera possible tot i l’afectació que tenim altra vegada de la covid”, ha assenyalat Gaseni.

L’Ajuntament està vehiculant la recopilació de tots els danys que van causar els forts vents al municipi per valorar si reclamen al Ministeri la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil. Un estudi del Meteocat va confirmar que dues de les cinc mànegues marines que van tocar terra en aquell episodi de tempestes van afectar l’Ametlla de Mar, amb intensitats EF1. El primer va afectar una franja de 180 metres d’amplada i 8,3 quilòmetres de longitud entre les Roques Daurades i les Planes, i el segon va afectar una franja de 90 metres d’amplada i 4,2 quilòmetres a la zona de cala Forn i Sant Jordi d’Alfama.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -