14.3 C
Amposta

L’Aldea convertirà els residus de plàstics agrícoles en mobiliari urbà

L'Aldea és el primer municipi català que impulsa el reciclatge de plàstics agrícoles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Aldea s’enorgulleix en ser el primer municipi de Catalunya que inicia el reciclatge de mànegues de reg dels pagesos de la població. La regidoria d’Acció Urbana i Rural va posar en funcionament el març de 2020 un punt de reciclatge de mànegues de reg, a causa d’un gran percentatge d’abocaments il·legals que tenia el municipi. Aquests residus eren un veritable problema per als pagesos.

Amb aquest punt de recollida controlat situat a la zona de Carvallo, s’ha aconseguit compilar la quantitat de 100 tones de residu plàstic, que gràcies a la gestió eficient i respectuosa amb el medi ambient dels residus i al conveni que s’ha signat entre l’Ajuntament i l’empresa Solteco Madera Plastica SL, aquestes mànegues de reg tindran una segona vida útil. De les 100 tones es podran reaprofitar entre el 90% i el 95% del producte per realitzar mobiliari urbà perquè pugui utilitzar-lo el mateix consistori, com bancs, taules de pícnic, jardineres, papereres o tanques, entre altres productes.

Pepe Caballé, regidor d’Acció Urbana i Rural, assegura que quan “vam entrar a govern vam detectar que al municipi hi havia molts punts on s’acumulaven mànegues de reg i tubs. També vam tindre un gran incendi a un abocament il·legal de mànegues de reg, des de llavors ens vam posar a treballar amb l’empresa Solteco Madera Plastica S.L. Hem estat més d’un any perfilant com podríem gestionar aquest residu, finalment hem signat un conveni en l’esmentada empresa. L’empresa ens ve a recollir les mànegues de reg i tubs a cost 0 per la nostra població i després poder gaudir de mobiliari urbà als espais verds i urbans. L’Aldea és una població on tenim moltes hectàrees de conreu on s’utilitza mànega de reg”.

Durant l’any hi ha dues èpoques on entren moltes tones de residus plàstics agrícoles, quan es preparen les terres per la campanya d’hivern i la campanya d’estiu. Conjuntament amb la regidoria d’Espais Verds, ja s’estan elaborant dos projectes a través dels quals es podrà usar aquest plàstic reciclat que generen els pagesos. Segons Caballé, “creiem que és una gran notícia per als nostres pagesos i pel medi ambient, ja que aquest tipus de plàstic no es pot reciclar com es recicla el plàstic que fem al nostre dia a dia, perquè ha d’anar soterrat a un abocador”.

Jordi Carbonell, delegat comercial de l’empresa Solteco, diu que “amb l’objectiu de donar sortida a materials de difícil reciclabilitat vam fer una proposta per poder generar un projecte d’economia circular a través d’aquest residu. Amb aquestes 100 tones aproximades que es generen, l’empresa s’encarrega de la gestió del residu fins a la transformació final d’aquest, amb la fabricació del mobiliari urbà que pugui necessitar el mateix Ajuntament”.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -