14.3 C
Amposta

L’alcalde d’Alcanar demana un debat televisiu amb el delegat del Govern sobre els ajuts pels aiguats de 2018

En la reunió del passat 18 de juny el consistori canareu va demanar que es modifiquen les condicions de l’atorgament i execució d’unes "subvencions inassumibles pels pobles ebrencs"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Alcanar vol que la ciutadania conegui la gestió feta pel departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya en relació amb la convocatòria d’ajuts als consistoris de les Terres de l’Ebre que va finalitzar el passat 21 de juny. Per aquest motiu, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, proposa a Xavier Pallarés, delegat de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, que s’assegui a fer un debat cara a cara en els mitjans de comunicació audiovisuals de les Terres de l’Ebre.

Ahir el govern de les Terres de l’Ebre va difondre un comunicat on explicava que el passat 18 de juny, tres dies abans de la finalització del termini de sol·licituds de subvencions pels aiguats de l’octubre de 2018, es va celebrar una reunió amb alcaldes ebrencs sobre el tema amb “un to cordial i, en cap moment, els ajuntaments van demanar més accions per part del Govern”. En aquesta reunió no hi era el subdelegat del govern Espanyol i només es va convidar tres dels 40 municipis ebrencs afectats.

L’alcalde d’Alcanar, present a la reunió, desmenteix aquestes afirmacions. De fet, l’Ajuntament d’Alcanar, una vegada més, apunta que va tornar a demanar a la Generalitat que torni enrere i que rectifiqui la convocatòria. Tanmateix, els tècnics de l’administració catalana van reconèixer errors en la gestió de les subvencions feta per part de la Generalitat de Catalunya, ja que “no s’havia tingut en compte la realitat del territori a l’hora de redactar les bases”. També van posar sobre la taula la possibilitat de no gestionar subvencions d’aquestes característiques en futures ocasions.

Pel que fa al requeriment tècnic que l’ajuntament encara no ha rebut, l’alcalde d’Alcanar denuncia “un ús partidista de les institucions i lamenta haver conegut les intencions de la Generalitat de Catalunya pels mitjans de comunicació”. També es mostra “sobtat” pel fet que el comunicat només parli del requeriment a Alcanar sense incloure els d’altres municipis.

En aquest sentit, Roig recorda que ja va denunciar fa uns dies que Presidència demanava un informe modificat amb menys incidències, per tant, amb ajuts inferiors als estipulats des d’un principi per l’Estat espanyol. El batle canareu ja havia assegurat que en cap cas modificarien l’informe realitzat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament d’Alcanar i que entregarien el que va validar el govern espanyol amb un import de més de 4.282.926,44 euros.

El consistori està preparant una cronologia dels fets que farà pública en breu on es posa de manifest que l’Ajuntament d’Alcanar ha demanat en reiterades ocasions que no es redacten les bases d’esquena al territori i es reivindica que la Generalitat de Catalunya respecte a l’import acordat entre el consistori canareu i el subdelegat del Govern espanyol a finals de 2019.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -