14.3 C
Amposta

L’alberg dels Josepets de les Cases d’Alcanar rep 4.000 turistes durant la temporada 2022

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La campanya estiuenca a l’alberg dels Josepets ha estat satisfactòria per a l’empresa responsable de la gestió, la Fundació Pere Tarrés, ja que 3.979 persones han pernoctat a l’equipament municipal durant els mesos d’abril a setembre.

Enguany ha estat el segon any que ha conviscut el programa “Vacances en família” de la Fundació Pere Tarrés i el de l’Agència Catalana de la Joventut, impulsat per l’Agència Catalana de la Joventut i conegut com Xanascat. 

Albert Riu, director del Servei Colònies de Vacances, explica que “el programa ha funcionat molt bé i a l’agost hem tingut plena ocupació, estem molt contents del seu rendiment, de fet les Cases d’Alcanar és un destí molt sol·licitat per les famílies”.

La temporada ha estat marcada per la plena eliminació de les restriccions de la pandèmia de la Covid-19. Pel que fa a la previsió d’afluència: hi va haver una davallada de grups escolars a l’abril, quan precisament se sortia de l’última onada de la pandèmia, just en campanya d’escoles.

La campanya d’estiu va començar a principis de juny amb la participació d’alguns grups escolars. Durant el mes de juliol s’ha comptat amb la participació d’altres grups organitzats (esportius, colònies, etc.), tot i que no es van complir les expectatives de les previsions per unes anul·lacions d’última hora.

L’agost i setembre han estat marcats sobretot per turisme familiar, atret per conèixer les Terres de l’Ebre. Com l’any passat, la Fundació Pere Tarrés ha organitzat un programa pedagògic dinamitzat per monitors amb activitats educatives, de lleure i esportives entorn del mar, la pesca, i també de la història i l’arqueologia.

“Continuem promovent que els grups organitzats repeteixen la seua estada als Josepets per a generar un aplacament de l’estacionalitat. En aquest sentit, amb el suport de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcanar, continuem promovent activitats atractives vinculades a l’activitat nàutica i altres activitats de lleure com a complement a un destí que ja resulta atractiu per la seva gastronomia i tranquil·litat”, comenta Riu.

Jordi Monfort, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Alcanar, recorda que “seguirem treballant, tal com diu el nostre pla de govern, per a mantenir la marca de les Cases com una destinació gastronòmica de primera línia, però també un referent en l’àmbit cultural i de serveis. En aquest sentit, mantenim la nostra aposta de cooperar amb els diversos agents privats, com el Club Nàutic o la Fundació Pere Tarrés, per a conformar una oferta de serveis potent i que reforce el posicionament del municipi”.

L’alberg dels Josepets compta amb 76 places, distribuïdes en vint-i-dos habitacions de tres o quatre places, adaptades per a persones amb capacitats diferents, i un despatx annex per a mestres o educadors amb grups escolars o de lleure. També disposa de cuina i menjador i de dos sales polivalents amb zona de televisió, de lectura i multiusos, d’informàtica, de tallers, de jocs i d’audiovisuals. Un dels principals atractius per als visitants és la zona de solàrium i relaxament, a la part superior, amb una terrassa amb vistes a la mar, la muntanya i les Cases equipada amb gandules i tauletes.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -