14.3 C
Amposta

L’Ajuntament del Perelló homenatja els perellonencs assassinats al camp de concentració de Gusen

La família Ferré-Lleixà rep una placa commemorativa durant el viatge de l'Amical Mauthausen, reafirmant la memòria i el record dels quatre perellonencs víctimes d'aquest camp

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament del Perelló ha dut a terme un commovedor acte d’homenatge als perellonencs que van ser assassinats al camp de concentració nazi de Gusen durant la Segona Guerra Mundial. Aprofitant el viatge organitzat per l’Amical Mauthausen, la setmana passada es va fer l’entrega d’una placa commemorativa a la família Ferré-Lleixà, la qual serà instal·lada al camp de Gusen en memòria dels quatre perellonencs que van perdre la vida en aquest lloc tràgic.

L’acte simbolitza un viatge compartit, en el qual es van compartir sentiments, sensacions i, sobretot, memòria. L’Ajuntament del Perelló ha volgut expressar el seu reconeixement cap a les víctimes d’aquest camp de concentració i preservar la seva memòria per sempre. És un gest significatiu que recorda a tothom la importància de no oblidar els fets dolorosos de la història i de mantenir viva la memòria col·lectiva.

La família Ferré-Lleixà, juntament amb altres participants en aquest viatge, ha viscut una experiència profunda, recordant i honorant la memòria dels seus familiars i de tots els que van sofrir en aquest camp de la mort. Aquest acte d’homenatge ha permès reforçar la consciència de la importància de mantenir viva la memòria històrica i de transmetre-la a les futures generacions.

El consistori s’ha unit a aquesta iniciativa perquè entén l’obligació de preservar la memòria del passat i donar suport als familiars de les víctimes. Amb aquests gestos de record i homenatge, es busca honrar les vides perdudes i garantir que el seu llegat mai sigui oblidat.

Aquest acte d’homenatge als perellonencs assassinats al camp de Gusen és un testimoni del fort esperit de solidaritat i memòria col·lectiva que caracteritza la comunitat del Perelló. La placa commemorativa, que s’instal·larà al camp de Gusen, esdevindrà un símbol durador de respecte i record cap a les víctimes, alhora que representa el compromís permanent de la comunitat en la preservació de la memòria històrica.

L’Ajuntament del Perelló continua treballant per garantir que els fets dolorosos de la història no caiguin en l’oblit i per educar sobre la importància de la pau i la justícia en la societat actual.

Placa commemorativa

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -