14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa rehabilitarà un dels pavellons de l’antic balneari del Porcar per a usos turístics i culturals

El consistori compta amb una subvenció de 160.000 € per afrontar una part del pressupost d'aquesta remodelació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa rehabilitarà un dels pavellons de l’antic balneari del Porcar, específicament el situat al costat de la torre, que destaca per una façana amb una galeria d’arcs apuntats de proporcions clàssiques. Aquest espai, que en el passat va ser un destacat centre de turisme de salut, ara es vol recuperar per a fins turístics i culturals. Actualment, l’edifici es troba en un estat de conservació molt deficient.

Aquesta actuació té un cost de 360.000 €, i per finançar-la, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 160.000 € atorgada pel Departament de Cultura, la qual està inclosa dins del pressupost municipal. Cal destacar que el balneari del Porcar està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i es troba situat en un entorn envoltat per la muralla, els Jardins del Príncep i l’antic barri jueu.

Jordi Jordan, alcalde de Tortosa, ha afirmat que “l’objectiu de l’actuació és rehabilitar l’espai, consolidar l’estructura i crear un únic espai diàfan”. Tot i que no era imprescindible, l’Ajuntament va sol·licitar l’aprovació del consell d’administració de GESAT per a la cessió temporal del pavelló amb l’objectiu de poder intervenir-hi.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -