14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa engega una campanya per conscienciar els propietaris dels gossos

Els agents cívics seran els encarregats de distribuir els fulls informatius per la ciutat, i un cop feta la campanya informativa, la Policia local podrà denunciar els infractors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa una campanya de civisme per continuar sensibilitzant la ciutadania de la necessitat de mantenir net, agradable i segur l’espai públic. Amb aquesta iniciativa volen aconseguir conscienciar les persones propietàries dels gossos de l’obligatorietat de recollir-ne les deposicions i de portar-los lligats. A més, és així ho recull l’Ordenança Municipal de Medi Ambient, als articles 162 i 150.8 respectivament.

Per tal de fer arribar el missatge a tots els tortosins i tortosines, l’Ajuntament ha editat uns fulls informatius en diferents idiomes: català, castellà, anglès, francès, romanès, amazic, xinès i àrab amb el següent missatge: ‘Siguem cívics al carrer amb les nostres mascotes‘. El full informatiu també inclou la informació de l’Ordenança Municipal de Medi Ambient que contempla sancions de fins a 750 euros pel fet de no recollir les deposicions dels gossos o portar-los deslligats. Aquests fulls informatius seran distribuïts pels agents cívics de la ciutat i un cop informats tots els barris, els mateixos agents tindran l’ordre de posar les corresponents denuncies si detecten infractors.

Fulls informatius que es distribuiran per la ciutat de Tortosa per al de conscienciar els propietaris de les mascotes

Defensem el benestar dels animals i és necessari que s’esbargeixen, socialitzen i facin activitat física, però han de fer-ho garantint un espai públic net, agradable i segur“, ha dit Jordi Jordan, alcalde de Tortosa.

L’Ajuntament ha fet balanç de la campanya de residus durant el passat 2023 i han declarat que durant els dos últims mesos de l’any es van interposar un total de 34 denúncies per infraccions a l’Ordenança Municipal de Bon Ús de la Via Pública. Tot i l’increment de les sancions s’ha constatat que en la major part dels punts conflictius (detectats prèviament) s’ha resolt la situació a conseqüència de la campanya informativa. Aquestes campanyes de civisme que s’impulsen des de l’Ajuntament de Tortosa són complementàries al ‘Pla Cuidem’ de manteniment de la via pública i els equipaments municipals, un pla que apel·la també a la corresponsabilitat de la ciutadania.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -