14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja forma el seu personal municipal en suport vital bàsic i desfibril·lació automàtica al CISTE

Sant Jaume d’Enveja s'erigeix com a pioner en aquest àmbit, convertint-se en el primer consistori en formar integralment el seu personal en Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Automàtica al CISTE de la URV

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El compromís amb la seguretat i el benestar dels ciutadans és una prioritat per a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja. En aquest sentit, quaranta membres del personal municipal han completat amb èxit una formació crucial en Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Automàtica, durant els mesos de novembre a març. Aquesta iniciativa, desenvolupada al Centre d’Innovació i Simulació Territorial del Campus Terres de l’Ebre (CISTE) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), representa un pas significatiu en la preparació del personal per abordar emergències cardiovasculars.

El curs, reconegut pel Consell Català de Ressuscitació (CCR), ofereix una formació completa, que inclou una part teòrica i pràctica, amb l’objectiu de proporcionar als participants les habilitats i coneixements necessaris per respondre eficaçment en situacions crítiques. Aquesta iniciativa no només millora la seguretat dels ciutadans, sinó que també reforça el rol actiu del personal municipal com a primers interventors en casos d’emergència.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, Axel Tomàs, ha subratllat la importància d’aquesta formació especialitzada en el context municipal. “L’objectiu és assegurar que tot el personal municipal estigui ben preparat per utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) en situacions crítiques, reforçant així la nostra condició de municipi cardioprotegit“, va destacar.

Per la seva banda, Silvia Reverté, directora de la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre, ha elogiat l’aposta de l’Ajuntament en la formació i ha ressaltat la utilitat de les instal·lacions del Centre d’Innovació i Simulació Territorial per a una preparació pràctica i realista dels participants. A través d’escenaris simulats adaptats a diverses situacions d’emergència, els participants poden aplicar les seves habilitats i coneixements en un entorn controlat.

Sant Jaume d’Enveja s’erigeix com a pioner en aquest àmbit, convertint-se en el primer consistori a formar integralment el seu personal en Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Automàtica. Aquesta iniciativa exemplar no només beneficia la comunitat local, sinó que també estableix un precedent positiu per a altres municipis i institucions interessats a millorar la seguretat pública i la resposta a emergències.

El compromís continu amb la formació i la preparació del personal municipal és fonamental per assegurar la seguretat i el benestar dels ciutadans. Per tant, aquesta formació continuarà al llarg de l’any 2024, garantint que tot el personal municipal estigui adequadament preparat per respondre a situacions d’emergència cardiovascular amb eficàcia i seguretat.

Per a més informació sobre les formacions disponibles, tant en el camp de la salut com en altres àrees, es pot contactar amb el Centre d’Innovació i Simulació Territorial a través del seu lloc web oficial.

El Centre d’Innovació i Simulació Territorial (CISTE), com a part de la Fundació URV (FURV), manté el seu compromís de proporcionar formació de qualitat i innovadora per als professionals de la salut i altres disciplines, utilitzant metodologies avançades com la simulació, la realitat virtual i augmentada per millorar les habilitats i la preparació dels participants.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -