14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Roquetes treballa perquè el centre esportiu Aqua no tanqui

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Roquetes ja sap de fa temps que l’empresa Igesport, que gestiona des del 2008 les instal·lacions esportives i la piscina de l’Aqua Roquetes, està en una situació límit. Segons explica a Imagina Ràdio Ivan Garcia Maigi, regidor d’Esports, l’empresa s’havia marcat un termini, que és el 15 de juny, per cessar l’activitat en cas que no es trobés una solució entre les dues parts.

Igesport està passant una situació econòmica insostenible per culpa de la pandèmia de la Covid-19 i les poques inscripcions, a causa de diferents motius, i aquesta setmana ha informat als treballadors de la intenció de fer un ERO suspensiu a partir de mitjans de juny. Però la voluntat de l’empresa és la d’arribar a un acord amb el consistori i no tancar ni acomiadar a ningú, segons ha explicat Carolina Straka, treballadora de l’Aqua Roquetes i representant dels treballadors.

Per una banda, Carolina Starka diu que el dimarts l’empresa va notificar als treballadors l’ERO suspensiu i que el dimarts de la setmana vinent els hi explicaran bé com serà aquest ERO i s’iniciarà un procés de consultes. “Ens hem vist amb el regidor d’Esports Ivan Garcia i ens han traslladat que volen arribar a un acord per no tancar la instal·lació, però ja fa mesos que l’empresa està malament”, diu la treballadora.

Per una banda, Starka explica que “no estem en la mateixa situació ara que el 2008 i l’empresa demana que es revisi el contracte de concessió o fer-ne un de nou per facilitar la gestió de la piscina i el centre esportiu d’ara fins al 2028”. A més, afirma que “l’ajuntament s’ha posat en marxa i creiem que s’acabaran posant d’acord i l’Aqua no tancarà”.

Per la seua banda, el regidor d’Esports de Roquetes, Ivan Garcia, ha afirmat que la intenció del consistori és treballar conjuntament amb l’empresa i buscar una solució per evitar sigui com sigui aquest tancament. L’ajuntament espera que es pugui arribar a un acord abans del 15 de juny i no haver de clausurar el centre esportiu, però sí no s’arribés a trobar una solució i es tanquessin les instal·lacions, l’ajuntament intentaria que aquest tancament fos el més curt possible i prepararia un altre contracte per licitar aquestes instal·lacions municipals.

Igesport va demanar un ajut a l’Ajuntament de Roquetes per sufragar les pèrdues ocasionades per la pandèmia i se li atorgaran 65.000 euros, però aquest és un import menor del demandat. Per tant, ara l’empresa busca canviar el contracte que va firmar el 2008 amb el consistori per poder rebre una quantitat anual de diners fins al 2028, quan finalitza la concessió. Segons explica Ivan Garcia Maigi, “ens han demanat un reajustament econòmic, perquè diuen que la situació és insostenible, i demanen un import anual de 75.000 euros fins al 2028, però això s’ha d’estudiar i hem d’arribar a un acord consensuat”.

Finalment, el regidor d’Esports ha lamentat “que l’oposició vulgui fer sang d’un tema tan sensible, quan estan informats, i no pas per l’interès mostrat, de com estan a hores d’ara les negociacions”. Garcia conclou que “la intenció de l’ajuntament és que l’empresa pugui finalitzar l’any amb l’ajuda covid i de cara al 2021 poder engegar amb unes altres condicions, les que s’hagin negociat”. L’Ajuntament de Roquetes i, en concret, intervenció, “és qui decidirà com pot ser el nou contracte o quines mesures es poden o no dur a terme”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -