14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Roquetes congela els impostos per setè any consecutiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La premissa principal del govern d’ERC de l’Ajuntament de Roquetes és la de continuar sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania i per tant no pujar cap impost o taxa, que depengui directament de l’Ajuntament, cosa que ve fent des de l’any 2014, sent el 7è any consecutiu que l’Ajuntament de Roquetes no apuja cap impost o taxa.

Per a l’any 2020 es continuen mantenint totes les bonificacions existents a les ordenances municipals, com poden ser entre d’altres:

  • La bonificació del 50% existent a l’IBI a favor les família nombrosa.
  • La bonificació del 50% de la quota de l’impost a favor dels titulars de vehicles elèctrics.
  • La bonificació a l’IAE o a l’impost de construccions a les empreses que incrementin la seva plantilla.

Amb la intenció de tenir unes ordenances més verdes i més sostenibles, i curoses amb el medi ambient s’incorpora una bonificació del 20% a l’ordenança reguladora de l’impost de béns immobles per a aquells edificis que instal·len sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol. L’ordenança reguladora sobre vehicles de tracció mecànica, tindrà una bonificació del 100 % tots aquells vehicles que tinguin la condició de vehicles històrics.

A l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) com a la taxa per llicències urbanístiques, s’inclouen dos mòduls nous, un que fa referència als magatzems agrícoles i l’altre el que fa referència als dipòsits d’aigua i a les bases de reg.

Per últim a l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició documents administratius, tindran l’exempció del pagament d’aquesta taxa aquells documents o certificacions que siguin sol·licitats en relació amb les prestacions dels Serveis Socials.

Segons la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Roquetes, Tere Moreso, aquestes ordenances “tenen la voluntat de moderar la pressió fiscal a la ciutadania, en la mesura del possible i sempre de manera responsable. L’objectiu d’aquesta política fiscal és aconseguir recursos suficients per a la prestació de serveis públics amb la màxima equitat tributària, sense que això impliqui hipotecar governs ni generacions futures”.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -