14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Móra la Nova vol redreçar la hisenda municipal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat la liquidació dels comptes anuals de l’exercici de 2018. Els comptes mostren un nivell d’endeutament del 10,08% (335.247 euros) molt per sota del 110% permès per llei, i també presenten un romanent de tresoreria de 407.816 euros.  Tanmateix, els comptes mostren un incompliment de l’objectiu d’estabilitat en 283.120 euros i un incompliment en la regla de la despesa imposada pel Ministeri d’Hisenda (que estableix el límit que es pot gastar més que l’any anterior) en sobrepassar-lo en 198.632 euros.

Aquests dos indicadors obliguen l’Ajuntament a aprovar un Pla Econòmic Financer per tal de redreçar la situació. Segons fons municipals “l’incompliment parteix d’un seguit d’inversions no previstes, com les derivades de l’episodi de contaminació del pou d’aigua potable i la congelació o rebaixa d’impostos duta a terme els anys anteriors com l’IBI”.

Això, unit a l’increment de la despesa municipal d’aquests darrers anys, han obligat l’Ajuntament a disposar del superàvit d’anys anteriors i ha provocat la reducció d’aquest superàvit i el posterior incompliment dels indicadors econòmics. En el pressupost del 2020 l’Ajuntament de Móra la Nova posarà en marxa les reformes necessàries per tal d’acabar amb aquest desequilibri pressupostari.

D’altra banda el ple va aprovar el protocol d’actuació ‘Per unes festes sense agressions sexistes a Móra la Nova’, protocol que ha d’esdevenir una eina útil per a lluitar contra aquest tipus d’agressions.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -