14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de la Ràpita reclama a l’Estat la construcció del camí de guarda dels Alfacs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat per unanimitat reclamar a l’Estat la construcció del camí de guarda de la badia dels Alfacs. La moció, presentada conjuntament pels quatre grups municipals, subratlla la urgència d’aquesta actuació després dels efectes del temporal Glòria, que han afectat greument la costa del delta de l’Ebre i la badia dels Alfacs. La moció acorda demanar al Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic “un calendari d’execució” i “una partida pressupostària” per fer realitat el projecte aquest 2020.

El portaveu del grup d’ERC, Albert Salvadó, ha afirmat que ara “hi ha l’oportunitat” d’aconseguir que l’Estat faça realitat el projecte incorporant-los als pressupostos del 2020. “És dels pocs projectes que només cal consignar-lo pressupostàriament per a poder executar-lo”, ha dit Salvadó. El portaveu del grup Més Ràpita, Pedro Hernández, ha lamentat que el projecte haja estat “en un calaix” des del 2012 i ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no visités el delta de l’Ebre després del temporal. Per últim, la portaveu del PSC, Rosa Anglés, ha recordat que el govern del PSOE ja va executar un tram del camí de guarda i ha subratllat el compromís de l’executiu central amb el delta. Junts per Catalunya ha deixat clar, també, la seva adhesió a la proposta.

El projecte és una de les accions que s’han inclòs al Pla Delta que la Taula pel Consens va presentar aquest dimecres per tal d’aturar la regressió de la costa deltaica. Consisteix en la construcció d’un camí elevat per persones i bicicletes de 14 quilòmetres de llarg entre la Ràpita i la barra del Trabucador. El camí, sobre un talús d’un metre d’alçada, permetrà recuperar la façana costanera de la badia al mateix temps que es protegeix de les onades els arrossars i altres propietats pròximes al mar.

Acord per la millora del servei ferroviari

El plenari de la Ràpita també ha acordat reclamar millores en el sistema ferroviari de les Terres de l’Ebre. La proposta d’alcaldia, aprovada per tots els grups, exigeix a Renfe mantenir el servei d’Euromed i incrementar les freqüències de trens Avant a l’estació de l’Aldea, entre altres inversions reclamades pel territori. Els grups municipals també han acordat mostrar el suport a les mobilitzacions convocades per les plataformes socials del territori.

D’altra banda, els grups de l’oposició han presentat altres quatre mocions. Més Ràpita, una per demanar la compra de maquinària d’aigua a pressió per la neteja de la via pública que ha estat aprovada per tots els grups i una altra per adoptar un nou model de parc de Nadal que ha estat rebutjada; i el PSC una per fer front a la despoblació i l’envelliment del medi rural que ha estat rebutjada i una altra sobre la reducció de personal d’Agents Rurals que han estat totes dues rebutjades.

En l’àmbit resolutiu del ple de l’Ajuntament de la Ràpita, s’han aprovat les cartes dels serveis de l’Arxiu Municipal, els Serveis Socials, l’Oficina de Cultura, el Museu de la Mar, Ràdio Ràpita, els Serveis d’Esports i la Biblioteca Municipal; els costos de les inversions i dels serveis de recollida de residus municipals i gestió de deixalleries de l’any 2020; la derogació de l’acord del Ple de 19-12-2017, sobre la suspensió cautelar de les plusvàlues; i l’anunci informatiu i audiència a la ciutadania sobre l’Ordenança general de preus públics.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -