14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de la Ràpita impulsa la Comissió Municipal de Patrimoni per protegir i preservar el patrimoni local

El ple rebutja la sentència condemnatòria al conseller Bernat Solé i defensa que el diàleg és la via per solucionar el conflicte polític

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat per unanimitat, en el plenari ordinari del mes de gener, la creació de la Comissió Municipal de Patrimoni per protegir i preservar el patrimoni local. S’estableix la Comissió Municipal de Patrimoni com un òrgan de participació ciutadana, de naturalesa consultiva, informativa i d’assessorament, que té com a finalitat salvaguardar el ric patrimoni local a l’empara del POUM i de la participació ciutadana. El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, exposa que “la comissió és un projecte que ens permetrà crear un equip de treball per analitzar i ordenar el patrimoni que tenim a casa nostra”.

Les funcions de la comissió consisteixen en la cerca de fórmules per al foment, la promoció i la divulgació del patrimoni històric i arquitectònic del municipi, així com la recerca de nous elements susceptibles de ser catalogats o inventariats per motius històrics, arquitectònics, artístics, socials o paisatgístic, entre altres. A més, també podrà assessorar de l’adequació d’obres sobre els edificis o elements que se li consultin prèviament.

D’altra banda, el ple d’avui ha aprovat la moció conjunta d’ERC i JxCAT en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre. La moció, aprovada pels vots a favor d’ERC, JxCAT i un membre de mR i l’abstenció del PSC i l’altre membre de mR, estableix la sentència com una mostra de la interferència judicial cap a l’àmbit polític. Per això, l’Ajuntament de la Ràpita manifesta el rebuig a la sentència, dona suport a totes les persones represaliades en el marc de la causa general independentista i exigeix l’aprovació d’una Llei d’Amnistia per solucionar el conflicte. A més, reitera el compromís amb el dret a l’autodeterminació, exigeix la fi de la judicialització de la política catalana i reafirma que l’única via per solucionar el conflicte polític és la política, el diàleg i l’acord.

Altrament, en el primer plenari de l’any, s’ha aprovat l’Ordenança reguladora de circulació i seguretat viària. Per tant, queda prohibida la circulació dels vehicles de mobilitat personal a menors de 14 anys. Els VMP no poden circular per voreres o zones de vianants i no es poden estacionar en l’espai de la vorera habilitat per al pas de vianants o recolzats als arbres, mobiliari urbà, etc. Els conductors no poden fer ús dels dispositius mòbils o els reproductors de so i si condueixen de nit han de fer-ho amb enllumenat i roba o elements reflectants. No es permet la circulació de més d’una persona i el casc és obligatori dels 14 als 16 anys.

Per concloure el ple, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat la irresponsabilitat de l’Estat en tirar endavant les eleccions del 14 de febrer. “Demano als diferents partits polítics que estan representats al plenari de l’Ajuntament i als que no, que no féssim actes presencials a la Ràpita perquè portem setmanes molt complicades per la pandèmia al nostre municipi i realitzar un míting presencial no és imprescindible”, ha afegit Caparrós.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -