14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de la Ràpita i Repsol signen un conveni per ampliar el relat del Museu de la Mar de l’Ebre

El relat del museu amb relació a la navegació comercial dels inicis del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita i la companyia energètica Repsol han signat, un any més, un conveni de col·laboració per donar suport al Museu de la Mar de l’Ebre. Aquest any, el projecte consisteix en l’ampliació del relat del Museu de la Mar de l’Ebre amb relació a la navegació comercial de finals del segle XVIII i la seva relació amb els inicis del municipi. L’aportació de Repsol per cobrir les despeses del projecte ascendeix a 4.900 euros, tal com fixa el conveni signat.

A banda d’ampliar els continguts del museu, el conveni estableix la documentació, conservació, difusió i comunicació dels objectes conservats en les col·leccions del Museu de la Mar de l’Ebre que no han estat exposades fins a la data. El conveni també inclou la renovació del contingut de l’exposició permanent com a estratègia per renovar els vincles amb la comunitat i incentivar la visita per part del col·lectiu.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que aquest és el sisè acord que signen des de 2015 i ha destacat que “el conveni permetrà millorar el fons museístic relacionat amb la navegació comercial i dotar de més actius el Museu de la Mar de l’Ebre, de manera que permetrà dinamitzar el museu i el nostre municipi”.

Per la seva banda, el responsable de relacions externes i comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, s’ha mostrat content de poder col·laborar un cop més amb el Museu de la Mar de l’Ebre i ha subratllat que “aquesta col·laboració serveix per difondre la història de la mar i per posar en comú el patrimoni que compartim Repsol i la Ràpita”.

Els convenis signats els anteriors anys entre l’Ajuntament de la Ràpita i Repsol es van adreçar a traduir a tres idiomes els quatre interactius del museu, a restaurar un conjunt de cartes nàutiques o a finançar l’interactiu sobre l’Illa de buda, entre altres.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -