14.3 C
Amposta

L’Ajuntament d’Amposta tanca el pressupost del 2023 amb 2,2 M€ de romanent de tresoreria

En la sessió plenària del 25 de març, també es van aprovar tres modificacions de pressupost, entre les quals s'inclouen l'increment salarial del 0,5% dels treballadors municipals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta tanca el pressupost del 2023 amb resultats positius, destacant un romanent de tresoreria de 2,2 milions d’euros i un estalvi net de 400.000 euros. Amb un saldo als comptes bancaris de 3,5 milions d’euros, que s’utilitzen per als pagaments ordinaris del consistori, aquestes xifres “reflecteixen una gestió financera estable i prudent”, ha assegurat l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs.

L’alcalde ha ressaltat que aquest tancament ha estat el més alt de la història, amb una execució de 32 milions d’euros, dels quals 5,4 milions s’han destinat a inversions. L’estimació de l’endeutament consolidat és del 47%, amb 19 milions d’euros per a l’Ajuntament i 4,7 milions per a l’Hospital Comarcal, uns percentatges inferiors als que existien quan l’actual equip de govern va accedir al càrrec.

Pel que fa al ple ordinari del març, que es va celebrar el dilluns 25 de març, també es van portar a aprovació tres modificacions de pressupost.

Entre les accions aprovades destaca l’assignació de 104.000 euros per a la incorporació de nous serveis a l’empresa Amposta Serveis Municipals, prioritzant la neteja d’espais de nova creació com Lo Sindicat o la sala de residus del mercat municipal. A més, es destinen 67.000 euros per al pagament de l’increment salarial del 0,5% establert per l’Estat i 9.000 euros per a productivitats dels treballadors municipals. Les modificacions de pressupost van rebre suport majoritari, amb l’aprovació de l’increment salarial per unanimitat i l’abstenció en la referent a les productivitats.

A més, es van aprovar dues modificacions provisionals del pla d’ordenació urbanística municipal, incloent-hi la possibilitat de construcció a parcel·les d’Eucaliptus i la modificació dels usos de la parcel·la de la caserna dels Agents Rurals.

En altres temes, es va portar a aprovació l’esborrany del conveni entre la Fundació Hàbitat3 i l’Ajuntament per incorporar set habitatges més als 25 ja existents, mentre que per urgència es va aprovar per unanimitat la compensació a la concessionària del servei de transport urbà de viatgers.

Pel que fa a les mocions, dues van ser aprovades: una per netejar el barranc d’Empúries i reparar la passarel·la, i una altra per reclamar a la Sareb la cessió dels seus actius immobles residencials. La moció, impulsada per Junts, per millorar els parcs infantils de la ciutat va ser rebutjada.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -