14.3 C
Amposta

L’Ajuntament d’Amposta congela els impostos i taxes per al 2022

La proposta d'ordenances fiscals s'aprova amb el vot a favor de l'equip de govern

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta ha aprovat aquest dilluns congelar els impostos i les taxes per l’any que ve. Hi han votat a favor solament els regidors de l’equip de govern d’ERC i en contra la resta de grups municipals: Som Amposta, el PSC i Junts. El batlle Adam Tomàs va defensar la proposta assegurant que “la congelació d’impostos és una molt bona notícia”, ja que “la pressió fiscal que hi ha sobre la ciutadania continua sent més baixa ara que la que hi havia el 2015 quan ERC va entrar a govern. Nosaltres l’hem baixat”.

L’oposició, però, va titllar la proposta d’insuficient i va posar sobre la taula que no hi havia cap tipus de rebaixa. Malgrat això, sí que van valorar positivament les bonificacions introduïdes per afavorir la implantació de sistemes d’energies renovables en llars i empreses i el reciclatge en indústria, comerços i serveis.

Per exemple, sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI), es bonificarà la instal·lació de sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol en habitatges i empreses. Sobre la taxa d’escombraries, la bonificació a les activitats industrials, comercials i de serveis que acreditin la utilització d’un o diversos gestors autoritzats de residus per fraccions selectives el paper i cartó, el vidre i els envasos.

El ple ampostí també va aprovar una modificació de pressupost d’1.385.000 euros, dels quals 1.300.000 euros es destinaran per a amortització de préstec. En aquest cas, la proposta va rebre el suport d’Esquerra Republicana, el PSC i Junts i el vot en contra de Som Amposta.

Podeu consulta tota la informació a amposta.cat i veure la sessió del ple publicada a YouTube aquí.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -