14.3 C
Amposta

L’Ajuntament d’Alcanar s’adhereix a les mobilitzacions de la Vaga Mundial pel Clima

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Alcanar s’adhereix a la mobilització mundial pel clima del pròxim divendres 27 de setembre, una mobilització que es durà a terme a tot el món, i que està organitzada per entitats juvenils i ambientals, així com diferents col·lectius de la societat civil. En concret, divendres al matí, a les 12 del migdia, es farà una concentració a l’Ajuntament d’Alcanar i també es llegirà el manifest de la vaga mundial pel clima per part d’alumnes de l’Institut Sòl de Riu.

Amb aquesta acció l’Ajuntament referma el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. De fet, el consistori ja ha implementat diverses accions com la utilització de vaixella vegetal i gots reutilitzables; un nou model per millorar la recollida de fraccions amb l’objectiu de promoure el reciclatge, el foment de punts de vehicles elèctrics, la millora eficiència energètica a l’enllumenat públic o l’Adhesió a la Setmana Europea de la Mobilitat Segura i Sostenible.

“Amb els aiguats del 18 i 19 d’octubre vam comprovar que aquests fenòmens meteorològics afecten cada vegada més a les poblacions agrícoles com la nostra i per això des de l’Ajuntament d’Alcanar volem abordar aquest plantejament de manera global i basat en la participació ciutadana, per aquest motiu avui és important prendre totes les mesures necessàries i també sumar-nos a aquesta mobilització”, explica Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcanar.

Així mateix, el ple de l’Ajuntament d’Alcanar del passat 25 de juliol ja va aprovar per unanimitat l’adhesió al pacte d’alcaldes i alcaldesses proposada per l’alcaldia. Es tracta d’una iniciativa per a la participació de la ciutadania en la lluita contra l’escalfament de la Terra. El pacte consisteix en el compromís de les ciutats i pobles que s’hi adherisquen d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO₂ mitjançant actuacions d’eficiència energètica. D’aquesta manera, l’Ajuntament fa seues les propostes de la UE que es compromet a reduir en un 40% fins a l’any 2030 i redactar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima.

“Adoptarem programes d’eficiència energètica tant en l’àmbit del transport com de l’edificació i promoció de fonts d’energia renovables en les nostres àrees urbanes i sobretot en l’equipament municipal. Primerament farem un inventari d’emissions i una diagnosi previ de la situació al municipi i després es realitzarà el pla d’acció”, afegeix l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -