14.3 C
Amposta

L’aïllament domiciliari dels positius i contactes, peça clau per evitar la transmissió del coronavirus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A les Terres de l’Ebre i a la resta de Catalunya s’estan realitzant més proves PCR que mai i, com a conseqüència, els positius de la Covid-19 estan augmentant. El control és difícil i el Departament de Salut adverteix que és imprescindibles que la població segueixi les indicacions dels serveis mèdics i faci correctament les mesures d’aïllament domiciliari.

La transmissió és exponencial, per tant, si no es realitzen correctament els aïllaments, la situació es pot agreujar molt. Les persones Covid positives i els seus contactes han de fer aïllament a casa durant 14 dies, i l’aïllament s’ha de fer en una habitació separada de la resta de convivents i fer servir un lavabo diferent, si es pot, i si no, s’ha de netejar cada vegada que la persona positiva l’utilitza.

Tothom a qui li notifiquin que és un contacte directe d’una persona positiva ha de fer un aïllament a casa de 14 dies i contactar amb el CAP o amb el telèfon 061 si té símptomes. No tenir símptomes o que la prova PCR surti negativa, no vol dir que ja es pugui sortir, ja que s’haurà de mantenir un aïllament de 14 dies igualment.

Hi ha tres mesures que son essencials i que ha de dur a terme tothom:

  1. Higiene de mans abans i després de tocar i fer qualsevol cosa.
  2. Mantenir una distància personal d’1,5 metres amb altres persones.
  3. Portar mascareta, sobretot quan no puguem mantenir la distància.

És molt important portar la mascareta ben posada, és a dir, que tapi la boca i el nas. No s’ha de treure per parlar i no es pot tocar, sobretot de dins, amb les mans, perquè pot estar infectada. També és important reduir els contactes i fer trobades en grups petits i estables.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -