14.3 C
Amposta

La xarxa pública de fibra òptica arribarà enguany a 21 municipis i 15 polígons industrials més de les Terres de l’Ebre

La inversió al territori és de prop de 6 MEUR i el compromís és que arribi a tots els pobles i polígons l'any que ve

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, ha explicat a la comissió permanent del Consell Econòmic i Social de l’Ebre (CESTE) que el desplegament de la xarxa pública de fibra òptica arribarà enguany, com a mínim, a 21 municipis i 15 polígons industrials més del territori. El Departament hi inverteix enguany 6 MEUR, dels 125 MEUR del pressupost del projecte. Ara ja s’executen 40 quilòmetres més de xarxa i s’han redactat els projectes per executar-ne 170 més, entre Tortosa i la Sénia (per abastir el sud del Baix Ebre i el Montsià).  El compromís és que la xarxa pública de fibra òptica arribi a tots els pobles i polígons del territori el 2023, una eina “cabdal” contra el despoblament i per al desplegament del 5G.

Ferrer ha destacat que la xarxa pública de fibra òptica és una infraestructura que “permet l’equilibri territorial” i que és “la primera que genera que la gent torni i es quedi” al territori. “Quan hem posat grans carreteres i grans sistemes de comunicació, la gent ha marxat i aquesta ofereix a empreses i ciutadans les mateixes oportunitats”, ha destacat el secretari de Polítiques Digitals des de Tortosa. També és “cabdal” per desplegar a tot el país la xarxa 5G, orientada sobretot a l’àmbit industrial i empresarial. “És un dels actius i elements que valorem del projecte”, ha remarcat Ferrer.

El calendari per completar el desplegament de la fibra pública depèn de les licitacions i l’execució dels adjudicataris i Ferrer no descarta que obres previstes per l’any que ve es puguin desplegar enguany. La xarxa arribarà a tots els pobles el 2023. Que el ciutadà tingui a casa el servei, dependrà també dels operadors –més de 85 presenten servei sobre la xarxa pública-. El Departament, quan té la planificació del desplegament cap a un municipi, els avisa perquè puguin fer les obres per arribar a les llars i empreses i puguin connectar tan bon punt arriba la fibra pública.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -