14.3 C
Amposta

La xarxa CaixaForum presenta l’oferta cultural més àmplia amb 34 exposicions

La Fundació ”la Caixa” presenta les seves propostes expositives per a la temporada 2020-2021: 25 mostres als vuit centres culturals CaixaForum

El més vist

- Advertisement -
  • Altres estrenes reuniran noms essencials de l’art pop com Warhol, Johns o Rauschenberg; ens descobriran la figura del dissenyador i constructor francès Jean Prouvé; analitzaran la imatge de l’ésser humà des de l’antiguitat i fins als nostres dies, i oferiran una reflexió contemporània sobre el futur indígena amb Pedro Neves. Dues noves apostes de divulgació científica, sobre l’Àrtic i els planetes, iniciaran un periple per tot el territori.
  • L’entitat ha treballat intensament en els últims mesos per adaptar la temporada vinent al nou context. La programació combina de forma transversal cultura i divulgació científica, i integra noves tecnologies i formats immersius. Inclourà exposicions dedicades al cinema i a la creació contemporània, i propostes amb grans institucions internacionals, com el British Museum, el Centre Pompidou, la Cinémathèque Française o el Museo del Prado, que recorreran passat, present i futur de l’art.
- Advertisement -

La directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, Elisa Durán, i el director de l’Àrea de Cultura i Divulgació Científica de la Fundació ”la Caixa”, Ignasi Miró, han presentat aquest matí la programació de la institució per a la temporada 2020-2021. En l’acte també hi han participat el director de l’Àrea d’Acció Comercial i Educativa de la Fundació “la Caixa”, Xavier Bertolín, i el director corporatiu de Territori i Centres de la Fundació “la Caixa”, Rafael Chueca.

Per primera vegada, la Fundació ”la Caixa” ha volgut mostrar en un únic acte tota la programació cultural per als dotze mesos vinents. Així, s’han donat a conèixer tant les 25 exposicions que es podran veure a la xarxa més important de centres culturals privats d’Espanya, com els nous projectes itinerants que l’entitat durà per tota la geografia espanyola i portuguesa.

La xarxa CaixaForum constitueix un model únic de divulgació del coneixement, la cultura i la ciència com a motor de millora i progrés de la societat. Una aposta decidida de la Fundació ”la Caixa” que, en un moment d’incertesa com l’actual, esdevé més necessària que mai. CaixaForum tornarà a ser un agent actiu i activador de la vida cultural de les nostres ciutats en aquesta etapa de recuperació de la normalitat.

Després de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, la Fundació ”la Caixa” ha treballat intensament en els últims mesos per reprogramar la temporada vinent d’exposicions i adaptar-la al nou context, incorporant-hi nous continguts relacionats amb el moment actual. Cal destacar la complicitat de l’extensa xarxa de col·laboradors que té per tirar endavant aquesta programació en unes circumstàncies que no sempre han estat fàcils.

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, resumeix així la nova programació: «Des de fa anys parlem d’un model CaixaForum participatiu, obert i transversal. Uns valors que adquireixen un relleu especial en aquesta nova temporada, que navegarà entre la continuïtat i la innovació. Continuïtat perquè, malgrat els canvis que ha comportat la pandèmia, hem adaptat les exposicions i les activitats al nou context, juntament amb els nostres socis nacionals i internacionals; i innovació perquè el nou entorn ens obliga a inventar noves formes d’aproximació a la cultura».

És un programa multidisciplinari i rigorós, sempre amb una mirada global, que des de perspectives molt diverses recull els temes que històricament ha anat Dossier de premsa tractant l’entitat: art modern i contemporani, arqueologia, cinema i fotografia, arquitectura i disseny, i ciència i natura.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -