14.3 C
Amposta

La Terra Alta reivindica el sector tèxtil de la comarca per diversificar-lo i atreure nous talents

La creació de noves sinergies i altres aspectes cabdals per a la viabilitat i desenvolupament del sector van centrar la jornada celebrada a Vilalba dels Arcs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El sector tèxtil de la Terra Alta es va reunir el divendres passat a Vilalba dels Arcs en una jornada amb l’objectiu d’analitzar els reptes i oportunitats als que s’ha d’enfrontar a nivell empresarial i per plantejar les necessitats actuals del mercat i, alhora, afavorir el desenvolupament local. La trobada, organitzada pel Consell Comarcal a través de Terra Alta Més, va combinar la presencialitat i la virtualitat, i va congregar modistes, patronistes, dissenyadores i altres treballadors del sector que van combinar experiència i llarg recorregut amb joventut i nous talents amb la voluntat compartida d’aportar idees i crear sinergies.

El tèxtil és un sector molt important a la comarca i moltes dones es van introduir a través seu per primera vegada al món laboral, segons ha explicat la presidenta del Consell Comarcal, Neus Sanromà. La sostenibilitat, l’economia circular i la preocupació pel medi ambient van ser alguns dels punts que van sorgir durant el primer tram de la jornada, dedicat a les noves tendències, a l’entorn tecnològic i ecològic, i als hàbits de consum i innovació.

El segon aspecte que va tractar la jornada va ser sobre els recursos més estratègics per al sector i el futur dels oficis. En aquest torn, van intervenir dos joves estudiants de disseny de moda i d’art tèxtil, que van denunciar que, de vegades, es dona més valor a la part creativa que a qui materialitza les idees. “Es porta la moda a un terreny molt artístic més que a un disseny que ha de donar una resposta. S’ha de saber entendre la feina que hi ha al darrere”, va apuntar l’estudiant Dani Barris.

El tercer tram de la jornada es va centrar en els nous models d’organització, la cooperació i el treball en xarxa. “Després de mi, qui hi haurà?”, va preguntar l’Hermínia, confeccionista de la Terra Alta que ha vestit la infantesa de la reialesa britànica. La jornada va servir per respondre aquesta pregunta i evidenciar el talent que aposta pel sector i per mantenir les iniciatives de caràcter local per extrapolar-les més enllà del territori.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -