14.3 C
Amposta

La Terra Alta ofereix cursos en instal·lació de xarxes de reg i elaboració de pa i pastes

L'objectiu de les formacions és millorar l’ocupabilitat i la inserció en dos sectors amb dificultats per trobar treballadors i treballadores

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal de la Terra Alta, a través del projecte Treball a les Comarques, ha posat en marxa dos aprenentatges especialitzats amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones i la inserció en dos sectors amb dificultats per trobar treballadors, com són la instal·lació i manteniment de les xarxes de reg i l’elaboració de pa i brioixeria.

Els dos cursos que ofereix en aquests dos àmbits donen l’opció de realitzar pràctiques en empreses de la comarca a aquelles persones que els duguin a terme. Actualment, més d’una vintena d’aturats i demandants de millora d’ocupació participen en aquestes formacions,  impartides per professionals del territori.

La formació relacionada amb xarxes de reg es va detectar com a necessitat en l’àmbit de la Taula Agrària de la Terra Alta, quan el gerent de la Comunitat de Regants va exposar la dificultat per trobar personal format per treballar en un sector tan essencial com és el reg de la comarca. Aquesta formació, de 40 hores de durada, ha combinat sessions teòriques amb sessions pràctiques en finca. El grup docent l’han format professors de l’Escola Agrària de Gandesa, tècnics de comunitats de regants de la Terra Alta i les Garrigues Sud, i professionals d’una empresa d’instal·lació de xarxes en finca. Els alumnes han fet una molt bona valoració tant dels continguts com del personal docent i han valorat que la formació els podrà ser útil tant en els seus àmbits laborals actuals com en la recerca de feina en un futur.

Curs en instal·lació de xarxes de reg

Per la seva banda, el curs “Elaboració de pa i brioxeria” s’ha posat en marxa després de detectar la dificultat de trobar professionals amb coneixements relacionats amb l’elaboració de pa i pastes en el si de la Taula de Forners de la comarca. A més, la manca de relleu generacional ha portat al progressiu tancament de forns i pastisseries. De fet, en quatre dels dotze pobles de la Terra Alta ja no s’elabora pa, fet que augmenta la sensació de l’impacte que té el despoblament sobre el dia a dia de les persones que hi viuen. Amb aquesta formació de 60 hores eminentment pràctiques, es pretén millorar tant els coneixements en l’elaboració com en les tasques de suport a l’obrador. A més, els participants també podran realitzar pràctiques en forns i pastisseries de la comarca.

El curs, que va començar el passat 30 de maig i s’allargarà fins a l’11 de juliol, està impartit per dos professionals del sector amb llarg recorregut i experiència professional al Forn i Pastisseria Federico de Gandesa i al Forn de Baix de la Fatarella. Les sessions es desenvolupen en un obrador en funcionament a Gandesa i en un que actualment està tancat a Vilalba dels Arcs. D’aquesta manera, es poden presentar diferents tècniques d’elaboració segons el tipus de forn i combustible.

Mitjançant el projecte Treball a les Comarques, el SOC ha finançat el 90% d’aquests aprenentatges especialitzats. El Consell Comarcal de la Terra Alta ha aportat el 10% de finançament restant.

Curs d’

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -