14.3 C
Amposta

La Terra Alta compromesa amb els grups d’acollida de refugiats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La plataforma comarcal Terra Alta Terra d’Acollida està formada per persones voluntàries dels diferents pobles de la comarca, les quals comparteixen sensibilitats respecte al fenomen social de les migracions i en especial amb la situació actual de les persones refugiades.

Amb el suport de l’entitat Cooperació Activa al Camp Tarragona i les Terres de l’Ebre, una entitat especialitzada en cooperació internacional, acció social i interculturalitat, la qual dona suport a diferents iniciatives al territori per promoure la cohesió social i la integració de les persones nouvingudes, es va iniciar el projecte realitzant xerrades aleatòries pels diferents pobles de la comarca, d’un total de 12 pobles, es van fer xerrades en 7, dels quals 3 d’ells, Horta de Sant Joan, La Pobla de Massaluca i Pinell de Brai, han tirat endavant amb un grup d’acollida d’entre 3 i 5 persones voluntàries per definir les possibilitats reals d’acollida.

A més a més, compten amb el suport d’Orta Solidària d’Horta de Sant Joan, una entitat solidària que ajuda diferents iniciatives socials com ara el seu projecte d’acollida o d’altres com Rebrotem a la Ribera d’Ebre. Amb tot això, Terra Alta Terra d’Acollida té com objectiu desenvolupar a la comarca el Programa Català de Refugi en la seua tercera fase, contribuint a crear grups de mentoria per donar suport a l’acollida i generant recursos que afavoreixen la integració i l’autonomia de les famílies que arriben al territori (habitatges, capacitacions, accions d’aprenentatge de la llengua, dinamització comunitària, treball en xarxa…). El seu objectiu també és afavorir l’acollida a les zones rurals, perquè creuen que és un valor afegit i dona beneficis d’integració, cohesió social i qualitat de vida.

Consideren molt important la coordinació i la comunicació constant amb les institucions i la implicació de les administracions comarcals i municipals. Per aquest motiu volen promoure i expandir la formació en mentoria que es va fer el passat dissabte a Gandesa, en la qual van participar un total d’11 persones voluntàries, amb representació també del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Aquesta jornada de formació conjunta va servir principalment per coordinar, per alinear la visió, els valors i l’estratègia del projecte d’acollida en l’àmbit públic i social, emmarcar i contextualitzar les tasques treballades, rebre informació sobre pautes d’actuació de les persones que exerciten la mentoria, així com compartir reflexions i inquietuds amb altres companyes i companys, les quals enriqueixen les experiències personals i professionals.

Volen destacar que la jornada és molt important per establir vincles amb l’entorn social i comunitari, per la implicació de la ciutadania, també de les persones nouvingudes, les entitats del tercer sector i les administracions, perquè apunten que és la manera més adequada de què totes les persones puguin sentir-se bé, tenir satisfetes les seves necessitats bàsiques i al cap i a la fi, trobar-se “com a casa”.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -