14.3 C
Amposta

La Taula Agrària aprova plans d’estalvi d’aigua en sequera per garantir l’activitat ramadera

Malgrat les restriccions, es garanteix el subministrament d’aigua per a la supervivència del bestiar i la sostenibilitat agrícola

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Taula Agrària ha validat plans d’estalvi d’aigua per als subsectors ramader i agrícola, assegurant la continuïtat de l’activitat enfront de la sequera. Tot i les demandes del Parlament per revisar el Pla Especial de Sequera (PES), s’ha optat per aplicar les disposicions actuals, incloent-hi la continuïtat del subministrament d’aigua a animals vius a les explotacions.

Aquesta decisió, basada en la informació tècnica de l’IRTA, estableix un sistema telemàtic per sol·licitar i validar els plans d’estalvi. Això permet limitar la reducció d’aigua fins a un 11% en porcí d’engreix i un 14,3% en altres espècies ramaderes. Es consideren mesures i inversions prèvies per a les explotacions, reduint el grau de limitació en l’ús de l’aigua fins al 50% o 80% per a ramaderia i agricultura, respectivament.

Tot i l’acord assolit, Unió de Pagesos lamenta la falta immediata d’un tracte equitatiu, però valora el sistema simplificat per validar els plans d’estalvi. A més, ha proposat un ajut complementari per als conreus herbacis de regadiu del 2023, en resposta a les restriccions d’aigua i l’encariment de costos derivat de conflictes internacionals. Aquest ajut, tramitat com a ajut de mínim, s’adreça a la pagesia professional i cobrirà l’encariment de costos segons les dades estadístiques disponibles.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -