14.3 C
Amposta

La sequera i les altes temperatures redueixen la producció de mel a l’Ebre: futura tardor incerta pels apicultors

La manca d'aigua i les altes temperatures causen disminució en la producció de mel a la regió, amb conseqüències potencials per a la collita de l'any vinent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La combinació de la sequera persistent i les temperatures extremadament altes està causant un declivi preocupant en la producció de mel a la regió de l’Ebre. Els apicultors locals estan en alerta davant la perspectiva d’una tardor desafiadora, ja que les plantes estan patint estrès hídric significatiu.

L’impacte d’aquesta situació es manifestarà sobretot en la collita de l’any que ve. Tot i que la collita d’enguany no ha estat totalment nul·la, s’ha vist afectada negativament per les condicions climàtiques adverses. Tot i que les pluges de primavera van ser beneficioses, les altes temperatures i la manca d’aigua posterior han restringit el creixement vegetatiu, afectant les fonts d’alimentació de les abelles.

Els experts assenyalen que la mel d’alta muntanya, tot i ser produïda en quantitats molt petites aquest any, ha estat d’una qualitat excel·lent. No obstant això, les perspectives per al futur són més incertes. Els apicultors advoquen per a mesures de conservació de l’aigua i pràctiques agrícoles sostenibles per abordar els efectes negatius del canvi climàtic sobre la producció de mel i la seva qualitat.

Javier Llambrich, un veterà apicultor del Perelló, expressa la seva preocupació pel futur de la indústria de la mel a la regió: “Estem veient com les plantes i flors s’assequen. Les abelles ho estan passant malament per trobar font d’alimentació. Hem d’actuar ara per protegir la nostra indústria i el nostre ecosistema“.

Aquesta situació posa en relleu la interconnexió entre les condicions climàtiques i la producció agrícola, especialment en sectors com l’apicultura, on la dependència de factors naturals és crucial. Els apicultors i les autoritats locals estan treballant conjuntament per abordar aquesta crisi i buscar solucions sostenibles per assegurar la viabilitat de la indústria de la mel a llarg termini.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -