14.3 C
Amposta

La Selectivitat tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern i les universitats de Catalunya han acordat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) les noves dates de celebració de les diferents proves d’accés a la universitat, en la seva convocatòria ordinària, així com les bases per a la flexibilització de l’opcionalitat en les matèries de la PAU 2020. Tal i com es va anunciar, el nou calendari i les bases de flexibilització s’han consensuat en el marc d’una reunió extraordinària de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils (CAAE) i, per tant, s’ha adoptat “una decisió col·legiada”, segons ha destacat el secretari general del CIC, Lluís Baulenas, a la finalització de la reunió que s’ha celebrat de manera telemàtica.

L’ajornament generalitzat del calendari es pren davant l’actual situació excepcional d’emergència sanitària, per tal de minimitzar el risc de contagi per coronavirus COVID-19 entre la població. En aquest sentit, cal subratllar que “el calendari aprovat queda supeditat a possibles noves mesures que puguin adoptar les autoritats competents en relació amb aquesta pandèmia”, ha afegit Baulenas.

Així mateix, el nou calendari i les bases de flexibilització permeten garantir que l’alumnat accedeixi a la universitat respectant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que sempre –i també en circumstàncies excepcionals– han de regir l’accés i l’admissió als estudis universitaris.

De nou, el secretari general del CIC ha volgut transmetre als estudiants i a les seves famílies “un missatge de serenor, atès que, en tot moment, es treballa perquè els alumnes de la convocatòria 2020 tinguin garantits els principis que sempre han regit, i en aquestes circumstàncies excepcionals també han de continuar regint, per a l’accés i l’admissió a la universitat”, ha reiterat Baulenas.

Nou calendari de les proves d’accés a la universitat

El nou calendari per a la realització de les distintes proves d’accés a la universitat, queda de la següent manera:

Més grans 25/45 anys

La Prova d’Accés a la Universitat per a més grans de 25/45 anys (inicialment fixada pel 18 i 25 d’abril) es posposa fins al juny, concretament:

  • Fase general: 20 de juny
  • Fase específica (només per als més grans de 25 anys): 27 de juny

PAP – Graus en Educació

La convocatòria ordinària de les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per accedir als Graus en Educació Infantil i en Educació Primària (que havia de celebrar-se el 25 d’abril) es programa en la data següent: divendres, 19 de juny

PAU

Pel que fa a la convocatòria ordinària de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), (fixada inicialment del 9 a l’11 de juny), s’ajorna als dies 7, 8 i 9 de juliol.

A partir d’aquestes noves dates per a la PAU de juny, en una pròxima reunió de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils (CAAE) s’acordarà el calendari de tràmits, així com les dates de les convocatòries extraordinàries de la PAU i de la PAP per accedir als graus en Educació.

Flexibilització de l’opcionalitat en la convocatòria ordinària de la PAU

En la reunió d’avui també s’han acordat les bases per a la flexibilització de l’opcionalitat en la convocatòria de la PAU 2020. En aquest sentit, i donat el cessament temporal de l’activitat lectiva al batxillerat, “s’ha consensuat realitzar una adaptació de la PAU en el sentit de flexibilitzar l’opcionalitat ja existent en els exàmens de les diverses matèries perquè l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada i realitzar-lo en el temps de durada ja establert per completar cada examen”, ha detallat Baulenas.

En aquests moments, els coordinadors de cada matèria de la PAU ja han començat a treballar per aplicar aquesta flexibilització tenint en compte que:

  1. a) No és una reducció dels temaris, atès que els centres de batxillerat són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d’aprenentatge.
  2. b) No significa un canvi radical en la tipologia dels exàmens que professorat i alumnat coneixen, practiquen i esperen.
  3. c) Qualsevol adaptació o flexibilització en la tria entre opcions, allà on n’hi hagi habitualment, no pot allargar el temps de lectura dels enunciats i, per tant, la durada de cada examen.
  4. d) Aquesta adaptació o flexibilització no es pot fer de manera universal i homogènia en totes les 29 matèries que són objecte d’examen a Catalunya, tant per les característiques de la pròpia matèria com de la tipologia habitual de l’examen.

Redacció – Josep Villa González

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -