14.3 C
Amposta

La segona edició del Festival TOTEM tindrà lloc del 31 de gener al 4 de febrer a Tortosa

El plat fort d'aquesta edició arriba divendres 2 de febrer amb l'espectacle "3 Desitjos", premiat com a millor musical de petit format i millor partitura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació cultural La Companyia presenta la segona edició del Festival TOTEM (TOrtosa TEatre Musical). Aquest festival de teatre musical neix l’any 2023 i busca apropar aquest gènere a tot el nostre territori.

A la primera edició, que va tenir lloc entre l’11 i el 15 de gener de 2023, més de 2.400 espectadors van passar pel Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa per a assistir a alguna de les representacions programades. El festival es va estrenar amb un seguiment del públic notable, fet que porta als membres de La Companyia, a presentar aquesta nova edició.

La primera edició es va centrar en propostes adreçades al públic familiar, totes amb un punt en comú: obres que es nodreixen de la música per a explicar les respectives històries. És el nostre objectiu, posar en relleu el teatre musical que es produeix a casa nostra i apropar, també, produccions premiades. Estem davant una tipologia artística que gaudeix d’una bona acollida del públic al conjunt del país i que La Companyia vol aproximar fins al territori amb propostes fetes per companyies locals i també d’altres de fora.

El programa de la primera edició va comptar amb cinc espectacles: La Companyia va fer el tret de sortida amb tres funcions de l’obra de creació pròpia “El nostre futur”, una reflexió al voltant de la problemàtica que generen les deixalles de plàstic al fons marí i que van veure 900 escolars de diferents centres educatius de Tortosa i d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre.

El festival també va incloure el grup local Hemiòlia amb l’obra “Cavernus”, una divertida aproximació a la història de la música. Els més petits de casa van poder gaudir, de la mà de La Companyia, de l’espectacle “CLAP de gala”, amb catifa roja inclosa, amb la qual convidaven els infants a anar al teatre ben mudats per a veure una funció especial.

Finalment, el festival va tancar amb una doble sessió amb companyies destacades de la resta de Catalunya: amb “M.A.R.E” de la Romancera Teatre, amb el públic assistent acompanyant la representació des de damunt mateix de l’escenari; i, amb “Tot esperant en Will”, d’Egos Teatre, que al 2022 va guanyar els premis Fetén gràcies a aquesta proposta protagonitzada per tres clowns.

EDICIÓ 2024

En aquesta segona edició, que tindrà lloc entre el 31 de gener i 4 de febrer, La Companyia presenta una proposta variada, adreçada tant al públic adult com al familiar. En concret, es comptarà amb cinc obres: d’aquestes, quatre van a càrrec de companyies i artistes de la ciutat, i la restant anirà a càrrec d’una companyia que ha tingut algun reconeixement per l’espectacle que s’oferirà.

La primera de les obres, a càrrec de La Companyia, és “El Petit Príncep” i es representarà els dies 31 de gener i 1 de febrer, en horari matinal, i el públic serà exclusivament d’edat escolar, d’escoles de Tortosa i d’altres punts de les Terres de l’Ebre. El musical d’El Petit Príncep és una història que tothom coneix des de sempre explicada d’una manera diferent. Amb una combinació de música, cançons d’estils diversos, intèrprets i una escenografia visual que transporta a l’espectador des del desert fins als estels. Un espectacle que ens apropa d’una manera única a la narració d’Antoine de Saint-Exupéry. Aquest espectacle, però, es podrà gaudir també el diumenge 4 de febrer a les 12 h, obert al públic general.

El plat fort d’aquesta edició arriba divendres 2 a les 20.30 h amb l’espectacle “3 Desitjos”, premiat als premis Teatremusical.cat 2023 com a millor musical de petit format i millor partitura. Aquest musical ens endinsa en el dia a dia d’una jove parella de Barcelona; en Dani, dissenyador gràfic i la Lara, relacions públiques d’una galeria d’art. Tot es trasbalsa quan en Dani, després de desorientar-se tornant a casa, és diagnosticat per la neuròloga Eva Prados amb una variant genètica i minoritària de la malaltia d’Alzheimer. Un musical on l’oblit ajudarà l’espectador a recordar el que és realment important.

Dissabte hi haurà doble sessió: a les 19.30 h, amb l’espectacle “Del cor al musical”, on les veus locals polivalents del Cor de Cambra Tyrichae canten les melodies dels grans musicals. Un viatge que ens portarà a recordar els grans temes dels musicals que han pres vida al teatre i a la gran pantalla, des de Somriures i llàgrimes, al Fantasma de l’òpera, passant per West Side Story i altres temes que estan a la memòria col·lectiva dels amants i no tan amants d’aquest gènere musical.

El dissabte, a les 22 h, La Companyia presenta el musical “The Full Monty”, la història de cinc treballadors siderúrgics a l’atur que decideixen preparar una actuació de “striptease” després de veure l’entusiasme que tenen les seves dones per un “stripper”. Un musical ple de cor, amb humor i molt dinamisme, una comèdia commovedora i optimista, no recomanat per a menors de 12 anys.

Finalment, el diumenge 4, després d’haver representat, a les 12 h, “El Petit Príncep”, serà el torn dels CLAP*, que tornaran al TOTEM amb l’espectacle “CLAP de gala 2.0”. Un espectacle amb moltes novetats i diferent de l’any anterior, on també es convidarà a tot el públic assistent a anar ben mudats al teatre per a gaudir amb aquesta nova producció i poder desfilar per la catifa roja de l’entrada i fer-se fotografies al photocall. En aquest concert farem un recorregut per tots els èxits musicals més escoltats de tots els temps, amb moltes sorpreses!

ENTRADES

Les entrades per veure aquests espectacles es podran adquirir des d’avui a la web de l’associació cultural La Companyia lacompanyia.cat amb un preu de 8 euros els espectacles de divendres i dissabte i 5 euros els dos espectacles infantils de diumenge.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -