14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre visita el Pallars per compartir experiències agroalimentàries i turístiques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un grup de professionals dels sectors agroalimentari i turístic de la Ribera d’Ebre han visitat el Pallars Jussà aquest dilluns i dimarts. Durant dos dies, els 16 professionals de 14 empreses de la comarca han conegut l’experiència d’un projecte innovador de dinamització i suport al sector agroalimentari local del Pallars, anomenat “Al teu gust, aliments del Pallars”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és preservar la cultura agroalimentària i gastronòmica de muntanya amb un ferm compromís amb el territori i les persones que hi viuen i la cooperació entre empreses i administracions.

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, també ha viatjat amb el grup de professionals i ha afirmat que ha estat un viatge “molt enriquidor perquè les trobades s’han ajustat als interessos del nostre grup: empreses familiars, algunes de diverses generacions, altres de noves, que saben vendre territori i que treballen de manera coordinada amb diversos subsectors i administracions”. Segons Carim, “els intercanvis han permès trobar molts paral·lelismes entre la realitat dels empresaris de la Ribera d’Ebre i del Pallars. A més, aquests dos dies també han servit per crear noves sinergies entre els participants de la nostra comarca, molts dels quals s’han conegut per primera vegada”.

Els participants han pogut intercanviar experiències amb diversos agents del sector i han conegut una explotació agrària que treballa per a la recuperació de varietats autòctones d’olivera, han visitat una ramaderia especialitzada en la producció de vedella ecològica i han recorregut les vinyes de diversos cellers familiars. També han fet parada en una empresa de producció de cervesa, ratafia i altres licors artesanals, i en diversos establiments de restauració i turístics que posen en valor el territori, la pagesia local i els seus productes. Finalment, han pogut intercanviar impressions amb representants de l’Associació APAT de professionals del sector turístic del Pallars Jussà.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -