14.3 C
Amposta

La Ribera d’Ebre i la Terra Alta fan aportacions a l’agenda catalana pel futur del món rural

El Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques participa en la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya i reivindica accions integrades contra el despoblament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera Ebre i la Terra Alta ha fet aportacions a l’Agenda Rural de Catalunya, un full de ruta per definir el futur del sector. Aquestes aportacions estan al voltant de cinc àmbits: persones i benestar, repte demogràfic, transició ecològica, territori connectat i sistema agroalimentari. Així, els membres de la junta executiva han establert que cal apostar per la lluita contra el canvi climàtic i degradació del medi ambient, per transformar el territori a través del canvi digital i tecnològic, per promoure accions integrades amb l’objectiu de revertir la pèrdua de població i, finalment, per enfortir la localització de d’empreses més resilients. Amb les esmenes recollides arreu del país, es redactarà el document final de l’Agenda Rural i serà lliurada a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.

Cada vegada més, el món rural reivindica formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, com a peça fonamental per al desenvolupament sostenible. I per donar cabuda a les propostes que arriben des del territori, la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, ha impulsat la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya.

El passat octubre, la Comissió Redactora —formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)— va donar el tret de sortida al procés de redacció del document; i al febrer va arrencar el període per fer-hi aportacions, una fase oberta a la ciutadania, amb la participació de persones a títol individual, però també d’entitats, associacions, administracions i agents econòmics i socials. La recollida de propostes ha culminat aquest mes de març.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -