14.3 C
Amposta

La rehabilitació d’un tram de la muralla de Tortosa, l’actuació més votada dels pressupostos participatius

Els pressupostos participatius de Tortosa escullen quatre propostes relacionades amb el patrimoni i l'activitat social

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els pressupostos participatius de Tortosa destinaran els 250.000 euros a quatre actuacions, repartides entre el nucli urbà i els pobles dels Reguers i de Vinallop. La ciutadania ha triat com a guanyadora, amb un ampli suport, la rehabilitació d’un nou tram del conjunt emmurallat de Tortosa. Ha sigut una opció votada per 347 persones: el 8% del total de vots efectuats. D’aquesta manera, l’actuació es reserva la totalitat dels recursos disponibles en l’àmbit del nucli urbà, amb 210.000 euros d’inversió.

Pel que fa al poble dels Reguers, les votacions han definit dues actuacions: la més votada ha sigut l’adquisició d’elements d’entrenament per al gimnàs, amb 70 vots i un pressupost de 16.000 euros. En segon lloc, ha quedat l’adquisició de taules per als actes organitzats al poble, amb 46 vots i amb un cost de 4.000 euros, que completa els 20.000 euros disponibles per al poble.

Finalment, a Vinallop l’opció més votada ha sigut la instal·lació de xarxes protectores al camp de futbol del parc Hilari Arasa, amb 61 vots. Una actuació valorada en 20.000 euros.

La resta de pobles del municipi (Jesús, Bítem i Campredó), en tractar-se d’EMD, queden al marge dels pressupostos participatius, ja que tenen la capacitat per plantejar els mecanismes propis de decisió de les actuacions.

L’alcaldessa de Tortosa en funcions, Meritxell Roigé, i el tinent d’alcalde de Participació Ciutadana en funcions, Fernando Saporta, han agraït la participació de la ciutadania que ha dipositat el seu vot per tal d’expressar la seua opinió, i que s’han implicat en la presa de decisions a la ciutat.

Enguany, els pressupostos participatius de Tortosa han mantingut pràcticament la mateixa participació (-0,7%), després que l’any anterior es produís un important increment, del 30,5%. El vot telemàtic segueix sent l’opció majoritària, amb sis de cada deu persones utilitzant el vot a través de la web.

Per segon any, l’Ajuntament de Tortosa ha incrementat l’aportació als pressupostos participatius, destinant 250.000 euros dels pressupostos municipals per tal que la ciutadania pugui escollir directament quines inversions volen prioritzar durant el següent exercici pressupostari.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -