14.3 C
Amposta

La rectora de la URV visita el CAT

Amb motiu dels 20 anys d’URAIS-URV la rectora ha visitat el laboratori de qualitat de les aigües

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimarts 1 de març, la rectora de la URV, Maria José Figueras Salvat, acompanyada del Vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement i del Vicedegà de la Facultat de Química, han visitat les instal·lacions del laboratori de qualitat de les aigües del CAT.

La visita s’ha emmarcat en la commemoració dels 20 anys d’URAIS (Unitat de Radioquímica Ambiental i Sanitària) ubicada a les instal·lacions del CAT. Aquesta unitat va néixer fruit de la necessitat del Consorci d’Aigües de controlar els paràmetres radioquímics de les aigües del riu Ebre. Un control que es va començar en unes instal·lacions externes i que ja fa 15 anys que gràcies a la voluntat de col·laboració i bona entesa entre la Universitat de referència al territori i arreu, la URV, i el Consorci, es troba a les instal·lacions del laboratori de qualitat de les aigües del propi CAT, a l’Ampolla.

La rectora de la URV va poder visitar de primera mà, acompanyada del president del CAT i del director-gerent, el laboratori del Consorci equipat amb les últimes tecnologies per donar compliment a la normativa vigent que estableix els criteris sanitaris perquè aquesta aigua sigui apta per al consum humà. El laboratori consta de quatre seccions: inorgànica, orgànica, microbiologia i microscòpia i una quarta secció, la de radioactivitat, que commemora seus 20 anys història en simbiosi amb el CAT.

Mª José Figueras va visitar també altres instal·lacions de la planta potabilitzadora de l’Ampolla i va signar el llibre d’honor de la institució, moment en el que, juntament amb Joan Alginet, president del CAT, es van emplaçar a seguir treballant conjuntament com fins ara aprofitant les sinergies i el coneixement d’ambdues institucions.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -