14.3 C
Amposta

La Ràpita sol·licita que es declari zona catastròfica tot el Delta de l’Ebre 

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita ha demanat la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil –anteriorment, zona catastròfica- per a tot el Delta de l’Ebre i el seu terme municipal després que els serveis tècnics hagin avaluat els danys ocasionats pel temporal Glòria. La Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat aquest dijous la proposta de l’equip de Govern, i ha estat ratificat aquest divendres per Decret d’Alcaldia. 

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós ha definit com “dramàtic” l’estat en el que han quedat alguns dels espais més emblemàtics del Delta de l’Ebre, com la platja de la Marquesa, l’illa de Buda i el Trabucador, al terme municipal rapitenc. “El Trabucador desaparegut, i tot que hem d’esperar a que baixi la marea per fer una avaluació més acurada, és evident que els danys són molt importants”. 

Els serveis tècnics del consistori han fet una estimació dels danys que la borrasca ha fet al terme municipal. Sumant les greus afectacions que ha patit el Trabucador i les platges urbanes (on caldrà reparar espigons i reposar sorra), es considera que el cost de les reparacions pujaran als 4,5 milions d’euros. A banda, també cal tenir en compte que el temporal va afectar part del camí de la Platja del Molinet. 

“Entenem que s’ha de fer un pla d’inversions urgents, però a la vegada s’ha de treballar de manera planificada en un pla a curt, mitjà i llarg termini per a tot el Delta”, ha reclamat Caparrós. “Esta vegada les administracions no poden posar més excuses. Portem molts anys reclamant les inversions necessàries perquè el delta mantingui la seva línia de costa i ara el temporal Glòria ha demostrat que la situació és de màxima urgència”. 

Més enllà dels danys materials, el temporal Glòria va provocar a la Ràpita talls de subministrament elèctric i de la xarxa de telefonia mòbil. El dia que les pluges van ser més intenses, el dimarts 21, la Policia Local va tallar l’accés nord per la carretera N-340 pel desbordament d’un barranc i el dimecres es va suspendre la jornada lectiva als centres educatius. 

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -