14.3 C
Amposta

La Ràpita presenta 800 al·legacions al Plan para la Protección del Delta de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita presenta les al·legacions de la Taula de Consens pel Delta al Plan para la Protección del Delta de l’Ebre, elaborat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, tal com es va acordar en el ple ordinari del mes de març. Aquestes al·legacions aposten per combinar els moviments de sorres litorals i l’arribada de sediments fluvials com a estratègies complementàries per a preservar el Delta de l’Ebre. 

Per altra part, la Ràpita també presenta les 800 al·legacions que ha signat i presentat la ciutadania al Plan para la Protección del Delta de l’Ebre. Del total de les al·legacions presentades, 100 corresponen a persones amb propietats afectades per les propostes que estableix el Ministeri i les 700 restants, a la ciutadania que vol mostrar el seu desacord amb el pla. 

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, agraeix la implicació dels rapitencs i rapitenques perquè “en aquests moments és imprescindible sumar esforços entre la ciutadania i les institucions per defensar el nostre Delta, i evitar l’aprovació de l’actual Plan para la Protección del Delta de l’Ebre del Ministeri”. Caparrós exposa que “és necessari que el Ministeri escolti el territori i apliqui mesures consensuades” i destaca que “és per això que des de la Ràpita reclamem la protecció del Trabucador i l’execució del camí de guarda per protegir l’interior de la badia”. 

Mitjançant les al·legacions, la Ràpita sol·licita al Ministeri que estableixi les modificacions corresponents duent a terme les inversions necessàries, respectant l’actual línia de delimitació de domini públic marítim terrestre i treballant en la línia de salvar el Delta d’acord amb la Taula de Consens pel Delta. A més, demana que s’analitzin totes les alternatives existents per adoptar altres mesures a les propostes del Plan para la Protección del Delta de l’Ebre, encaminades a salvaguardar la morfologia actual del Delta, protegir l’istme del Trabucador i mantenir el projecte del camí de guarda, i per tant, evitar el retrocés de 200 metres de l’interior de la Badia dels Alfacs. 

Redacció- T. R

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -