14.3 C
Amposta

La Ràpita obté el distintiu de Viles Marineres que atorga la Generalitat

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el de l’Àgència Catalana de Turisme (ACT), David Font, ha lliurat aquest dimecres el distintiu ‘Barris i Viles Marineres’ a l’Ajuntament de la Ràpita. En un acte celebrat a Begur, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha recollit aquesta nova marca turística, que s’ha atorgat a una dotzena de pobles i barris de Catalunya.

Les altres poblacions són les Cases d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, Begur, l’Escala, Llançà, Palamós, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú. A banda, s’ha donat el títol de ‘Poble amb Encant’ a Montclar i el de ‘Vila amb Caràcter’ a la Bisbal de l’Empordà.

La nova marca ‘Barris i Viles Marineres’ s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els municipis acreditats tenen una forta personalitat marcada per aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

En el cas de la Ràpita, es reconeix la seva “autenticitat de poble pescador i pagès, que té la determinació de posicionar-se com una destinació singular, mediterrània, sostenible i autèntica”. D’altra banda, també es posa en valor la celebració d’Orígens com una exemplificació del “caràcter mariner” i la promoció de la gastronomia a través de la cuina marinera i la recuperació de plats tradicionals, posant d’exemple jornades gastronòmiques i diades com les de la galera i el llagostí. La consellera ha afirmat que “aquestes distincions que rebeu avui són un reconeixement a la vostra tasca en favor d’un turisme de qualitat, diversificat i desestacionalitzat”. Chacón ha assegurat que des del departament d’Empresa i Coneixement “ajudarem a posicionar i donar visibilitat internacional als municipis acreditats perquè fer turisme també és fer país”.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha rebut amb satisfacció la nova distinció turística del municipi. “És una marca turística que permet identificar la Ràpita amb la seva cultura i tradició”, ha valorat Caparrós, i ha afegit que “ens potencia la nostra estratègia de promoció com a destinació turística lligada a la mar i a la nàutica”.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -